DEMANTI JOSIPA ŠIMIĆA: "Umjesto što napadate mene i gospodina Radončića, bolje bi bilo da ste kontaktirali Tužilaštvo KS"

"Umjesto što napadate mene i gosp. Radončića, bolje bi bilo da ste kontaktirali Tužilaštvo KS te se sami uvjerili da se protiv Armina Cibre zaista vodi istraga, i ne jedina, što će tek uslijediti!", piše u demantiju Josipa Šimića Đinđića poslanog na adresu portala "Slobodna Bosna".

  • Društvo

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 0

Poštovani!

Dana 27. 08. 2020. godine, na internet portalu "Slobodba Bosna" oglašen je krajnje neprimjeren članak o Josipu Šimiću-Đinđiću, te pojedinim osobama iz političkog i javnog života. Sporni tekst oglašen je pod nazivom: "KAKO "AVAZ" PLJUJE PA LIŽE: Radončićev portal prenosi tekstove "moralne spodobe", "varalice" i "primitivca" Josipa Šimića"! od 27. 08. 2020. godine.

U tekstu se tvrdi, da je "Dnevni avaz" danas je, bez ikakve provjere i ograde, objavio tekst Josipa Šimića, za koga je ne tako davno tvrdio da je "moralna spodoba", "varalica" i "primitivac", što nije tačno, i sve da je pisao, vrijeme je pokazalo moju hrabrost i čast kroz presudu Općinskog suda u Sarajevu, kada su se moji progonitelji zastidjeli svojih djela.

"Slobodna Bosna" dalje u tome tekstu piše: "Šimić je ne tako davno bio "Avazova" ličnost dana, a tamo je dospio nakon što je protiv njega Kantonalno tužilaštvo Sarajevo podiglo optužnicu za lažno predstavljanje te još devet krivičnih djela, u kakva spada i falsificiranje službenih dokumenata".

Očigledna namjera autora ovoga teksta jest da javnost ostane uskraćena za bitnu infomaciju na štetu ličnosti i reputacije Josipa Šimića-Đinđića, a to je, da je Općinski sud u Sarajevu, sudija Melika Murtezić, u krivičnom predmetu protiv optuženog Josipa Šimića-Đinđića po optužnici Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo broj: T09 0 KT 0116640 17 od 17.11.2017. godine, dana 10. 06. 2020. godine, donio je Presudu kojom je Josipa Šimića-Đinđića oslobodio svih optužbi po svih 7 točaka po optužnici Kantonalnog tužilaštva Sarajevo za produžena krivična djela krivotvorenje javne isprave, lažno predstavljanje i prijevare.

Opštinski sud u Sarajevu oslobodio je dana 10.06.2020.g., novinara Јosipa Šimića Đinđića po svih sedam tačaka optužnice i potvrdio da su vjerodostojni transkripti o nezakonitom prisluškivanju glavnog tužioca BiH Gordane Tadić i tadašnjeg zamjenika predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ Ružice Јukić. Šimić Đinđić je oslobođen po svih sedam tačaka optužnice s tim što je tačka tri imala ukupno četiri podtačke, pa se u principu radilo o deset krivičnopravnih radnji - napomenuo je za medije moj advokat Ifet Feraget!

Zbog čega, kada gore navode da je Tužilaštvo KS optužilo Josipa Šimića niste prenijeli ili napisali informaciju, da je Šimić od tih optužbi svih oslobođen. Dakle, radi se o davanju polutočnih informacija javnosti sa ciljem da se održi javnost u zabludi.

Sam tekst odudara od kodeksa novinarske etike i usmjeren je na moju ličnost i reputaciju koju imam u društvu. Tekst oglašen na „Slobodnoj Bosni“ ne ide na „ad rem“, već „ad hominem“, što je najgora pošast današnjice u koju novinari zapasti moraju.

Umjesto što napadate mene i gosp. Radončića, bolje bi bilo da ste kontaktirali Tužilaštvo KS, te se sami uvjerili da se protiv Armina Cibre zaista vodi istraga, i ne jedina, što će tek uslijediti!

S poštovanjem

Josip Šimić-Đinđić

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...