SULJAGIĆ O KRAJIŠNIKU: "On je čovjek koji je genocidnom duhu Radovana Karadžića dao strukturu, protokol, pečat i..."

"Ako postoji neko za koga možemo reći da je suodgovoran za genocid nad Bošnjacima s Radovanom Karadžićem, onda je to Momčilo Krajišnik", rekao je Suljagić.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 3

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić, komentirajući vijest o smrti osuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika, kazao je kako je on čovjek koji je genocidnom duhu Radovana Karadžića dao strukturu, protokol, pečat i organizaciju.

- Ako postoji neko za koga možemo reći da je suodgovoran za genocid nad Bošnjacima s Radovanom Karadžićem, onda je to Momčilo Krajišnik - kazao je Suljagić za Fenu.

Naglasio je kako je "Krajišnik osuđen za zločine protiv čovječosti te da je u presudi protiv njega Haški tribunal utvrdio da djela za koja je on osuđen, sadrže takozvani actus reus genocida, ali da mu, tobože, nisu mogli dokazati namjeru".

- Momčilo Krajišnik je između 1991. i 1996. godine predsjedavao Skupštinom bosanskih Srba. To je forum apsolutno jedinstven u historiji sličnih događaja po tome što je na njemu u vrlo demokratskom duhu i vrlo demokratskoj debati odlučeno da jedan narod bude fizički uništen, odnosno iskorijenjen - istaknuo je Suljagić.

Osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik jutros je u Banjoj Luci u 75. godini preminuo od posljedica infekcije koronavirusom. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...