NAJVEĆI VUČIĆEV FAN NAGRAĐEN ZA NEUMORNO APLAUDIRANJE SVOM ŠEFU: Bit će novi ambasador Srbije u...

Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Đurić bit će novi ambasador Srbije u Washingtonu.

  • Regija

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 0

I potrebno je, prije svega, da se završe sve procedure dok Đurić stupi na novu dužnost.

Ambasada Srbije u Washingtonu ostala je upražnjena nakon što je istekao mandat prethodnom ambasadoru Srbije Đerđu Matkoviću. Đurić, pored engleskog, govori i hebrejski jezik, po majci je Jevrej, pa će mu, nadaju se u Beogradu, biti lako da ostvari dobre kontakte s jevrejskom zajednicom Al-PAC - Američko-izraelski komitet za javne poslove.

Prisustvo Marka Đurića u Washingtonu tokom pregovora i potpisivanja ekonomskog sporazuma 4. septembra, navelo je medije da špekulišu kako se Đurić možda sprema i za ministarsko mjesto, odnosno da bi u novoj vladi, čije se formiranje tek očekuje, mogao da zamijeni ministra inostranih poslova Ivicu Dačića.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...