LOVRINOVIĆ O SMRTI KRAJIŠNIKA: "Mi katolici kažemo - pokoj mu duši"

Šef Kluba HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović kazao je povodom smrti presuđenog ratnog zločinca Momčila Krajišnika da nije pozvan ocjenjivati njegov rad i životno djelo.

  • Mini market

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 5

"Mi katolici kažemo - pokoj mu duši. Žao mi je, ali o njemu kao ličnosti ne mogu ništa govoriti, jer ga nisam poznavao", rekao je Lovrinović, dodavši da je Krajišnik bio učesnik događaja iz devedesetih godina prošlog vijeka te da je sudjelovao u postupcima u ime stranke koji su projektovali neželjene događaje na prostoru BiH.

Lovrinović je kazao kako se nada da bi lideri SDA Bakir Izetbegović i HDZ-a Dragan Čović mogli postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona za Mostar, ali i drugim pitanjima u vezi s odlukama Ustavnog suda BiH i Suda u Strazburu.

"Sastanak će biti održan, osim ako nešto ne iskrsne. To bi bilo na tragu nastavka dogovora o izmjenama Izbornog zakona za Mostar, ali i nastavka razgovora o drugim pitanjima na tragu odluke Ustavnog suda i Suda u Strazburu", rekao je Lovrinović. 

On smatra da o pitanju izmjena Izbornog zakona o gradu Mostaru ne treba ulaziti u finiš i pred izbore odlučivati o tome.

"Imamo dovoljno vremena do kraja ove godine i dijelom iduće godine da tu priču u miru završimo i da nađemo normalno rješenje u okviru kojeg će biti implementirana i odluka Ustavnog suda i Suda u Strazburu", rekao je Lovrinović.

Komentarišući kritike da Vijeće ministara ne predlaže dovoljno zakonskih akata, Lovrinović smatra da su one na mjestu samo ukoliko Vijeće ministara ne prati plan rada.

"Ne možete reći da Vijeće ministara ne radi ukoliko se uzmu u obzir činjenice kada je formirano, šta se sve radi i koje su sve opstrukcije unutar njega, ali i zahtjevi i inicijative parlamentaraca", rekao je Lovrinović.

On kaže da se dešava da stranke koje su dio parlamentarne većine i imaju svoje ministre, upućuje prijedloge zakona i inicijative, od čega nije aboliran ni HDZ BiH.

"Imate parlamentarnu većinu i stranku koja bez dogovora s drugim strankama pokreće ili podržava inicijative i zakonske prijedloge opozicije. Nisam protiv da dobre prijedloge trebamo podržati svi, ali u dogovoru", rekao je Lovrinović.

"U takvoj atmosferi rada", kaže Lovrinović, "ne znam kako se Savjet ministara može odazvati potrebama trenutka."

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...