NAKON VANREDNE SJEDNICE U ŠIROKOM BRIJEGU: U ZHK svadbe ograničene na...

...samo 30 osoba.

  • Društvo

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 0

U Zapadnohercegovačkom kantonu svadbena slavlja ograničena su na 30 osoba, a rad svih ugostiteljskih objekata najkasnije do ponoći.

Ove odluke donio je Štab civilne zaštite tog kanton na današnjoj vanrednoj sjednici u Širokom Brijegu zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Kako je već iz ovog kantona upozoravano na to da su svadbena slavlja najveći izbor zaraze, pojačane su kontrole poštivanja mjera zaštite od širenja koronavirusa.

Odluke u vezi s organizacijom svadbenih svečanosti primjenjivat će se od 22. septembra 2020., pišu "Nezavisne novine", a rad svih ugostiteljskih objekata na snagu stupa odmah. Kako je pojašnjeno, u ugostiteljskim objektima ne smije boraviti veći broj osoba od broja sjedećih mjesta uz poštivanje postojećih mjera.

Također je naloženo Upravi za inspekcijske poslove da, u skladu sa zakonom, prekršiocima izriče najstrožije mjere, odnosno zatvaranje objekta ukoliko se ne budu poštovale mjere koje su na snazi.

Iz Kriznog štaba ZHK navode da ovim mjerama žele zaustaviti daljnji rast i smanjiti broj novozaraženih osoba, ali i smanjiti pritisak na zdravstveni sistem tog kantona.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...