KAKVA LJEPOTA: Legendarna Citroenova Žaba se vratila

DS je i u novom izdanju prepoznatljiv.

  • Auto

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 3

Citroen DS, na ovim prostorima poznatiji kao Žaba, bio je i ostao jedan od najlegendarnijih automobila prošlog stoljeća. Sad se vratio.

Nema sumnje kako je DS bio auto ispred svog vremena, a neki misle kako je malo potrebno da se uklopi u novi milenij. Jedan od njih je Sang Won Lee, koji je odlučio ponuditi novu interpretaciju neobičnih linija Citroenove luksuzne krstarice lansirane 1955. godine, a koja se na tržištu zadržala puna dva desetljeća. DS je i u novom izdanju prepoznatljiv te bi se itekako isticao na cestama. Prepoznatljive linije i moderne tehnologije, u ovom izdanju bi imao čak i tržišno opravdanje. Pogotovo u električnoj verziji. Kako je to zamislio ovaj daroviti dizajner možete vidjeti na njegovoj stranici. 

Uostalom, u današnje vrijeme, kad je sve više primijetan nedostatak kreativnosti, povratak na ovako dobru bazu i nije loša ideja, zar ne?

(Index.hr)  

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...