IZRAELSKI PREMIJER OBRATIO SE GRAĐANIMA KOSOVA: Evo šta je napisao...

"Ubijeđen sam da možemo da postignemo toliko toga zajedničkim radom i najiskrenije se nadam da ćemo to i ostvariti".

  • Svijet

  • 15. Sep. 2020  15. Sep. 2020

  • 0

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu obratio se povodom jevrejske Nove godine građanima Kosova i pripadnicma jevrejske zajednice na Kosovu i rekao da posljednji događaji ulivaju nadu da je na pomolu "nova era" od koje će imati koristi i građani Izraela i građani Kosova, prenosi Tanjug.

"Šaljem tople Roš Hašana pozdrave svima vama u Prištini. U ovoj godini pružam ruku prijateljstva narodu Kosova. Posljednji razvoj događaja između Izraela i Kosova mogao bi da pomogne ulasku u novu eru od koje će oba naroda imati koristi", navodi se u pisanoj poruci Netanyahua pročitanoj okupljenima na ceremoniji proslave Roš Hašane u Prištini. "Ubijeđen sam da možemo da postignemo toliko toga zajedničkim radom i najiskrenije se nadam da ćemo to i ostvariti", ističe se u poruci izraelskog premijera.

Proslavi jevrejske Nove godine u Hotelu "Emerald" u Prištini prisustvovali su i predsjednik Kosova Hashim Thaci, premijer Avdullah Hoti, predsjednica Skupštine Vjosa Osmani, kao i bivši premijer i lider pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...