VASKOVIĆ IDE DO KRAJA; CRVENI KOMBI PONOVO VOZI: „Monstrum Stevandić nastavlja da gazi preko leševa, kao što je to činio i početkom rata u Banjaluci…“

Novi blog Slobodana Vaskovića prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.

Doktor Marko Pekija (37), uposlenik Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (UKC RS), koji je preminuo 14.09.2020. godine, žrtva je bolesnih ambicija Monstruma Nenada Stevandića, zamjenika direktora UKC RS Banjaluka.

2.

U to nema nikakve dileme niti to mogu zataškati brojni Monstrumi, koje je Monstrum Stevandić okupio oko sebe i sada pokušavaju relativizovati njegove jezive postupke i teške kriminalne postupke koje su dovele do srmti mladog ljekara.

3.

Doktor Pekija preminuo je u ECMO centru UKC Ljubljana, gdje je prebačen 22.08. ove godine, četiri dana nakon što je Monstrum Stevandić na društvenim mrežama, 18.08., objavio zajedničku fotografiju sa njim, teško oboljelim pacijentom, (što je nezakonito, nemoralno i užasavajuće), uz propratni tekst da je dr Pekija “već dva puta negativan i oporavak napreduje”! 

Sve su, isti dan, prenijeli brojni mediji u BiH i Regionu.

4.

Da se bilo ko drugi od uposlenika UKC RS slikao sa pacijentom i to objavio, odmah bi dobio otkaz, ali Monstrum Stevandić je privatizovao i pacijente i radi sa njima šta hoće; Uz odobrenje vrha UKC RS i vrha Režima, tu nikakve diileme nema!

5.

Postavlja se pitanje zbog čega je Pekija prebačen u Ljubljanu zbog ECMO aparata, koji u Banjaluci postoji od polovine 2018. godine, na koje bi odgovore morali dati organi gonjenja?! (vidi dodatak u kojem je sve detaljno pojašnjeno oko ECMO aparata)

6.

Nepun mjesec kasnije iz UKC RS Banjaluka (14.09.o.g.) saopšteno je da je dr Pekija preminuo, pri čemu nije navedeno da se to desilo u Ljubljani, gdje je prebačen helikopterom, nakon što je utvrđeno da je teško bolestan, kako bi se javnosti mogla podastrti laž “da je sve učinjeno”.

7.

Sve jeste učinjeno, ali da bi se zataškao jezivi Stevandićev postupak, koji je izazvao niz drugih, još sablasnijih; Svi u cilju da, ukoliko Pekija izgubi bitku sa koronom, Stevandić ne bude okrivljen zbog teških krivičnih djela, među kojima je transportovanje teško oboljelog pacijenta i manipulacije sa njim.

8.

Nažalost, u ECMO centru u Ljubljani dr Pekija je preminuo, a Monstrum Stevandić nastavio je sa zataškavanjem sopstvenog nedjela, uz pomoć ništa manjih Monstruma od njega.

9.

Monstruozna zlopotreba teško bolesnog pacijenta u samoreklamerske svrhe, nastavljena je Monstruoznim napadima i Monstruoznim pokušajima relativizacije smrti tragično preminulog ljekara, kojeg je njegov radni kolega, teško bolesnog, bez trunke milosti stavio u funkciju svojih ličnih psihopatoloških i političkih ambicija. 

10.

Kada je to Monstrum Stevandić bio spreman učiniti doktoru sa kojim je radio, šta je tek spreman učiniti drugim pacijentima, trebali bi se zapitati odgovorni iz vrha UKC RS?!! I mnogi, mnogi drugi!!!

11.

Međutim, oni ćute, a Vlado Đajić, direktor UKC RS, pilatovski pere ruke od svega, tvrdeći u kuloarima, da mu je “Stevandić nametnut” i da on sa svim što se desilo “nema ništa”. 

Itekako ima, a silom nametnuta tišina oko ovog užasnog slučaja biće vrlo brzo razbijena; Jer, previše je neriješenih ubistava, zna se ko su ubice, ali se ne hapse, jer su bliski vlasti, kao i sumnjivih smrti koje se ne rješavaju iz istih razloga kao i likvidacije.

12.

Treba navesti i da je dr Peđa Kovačević, načelnik Klinike za intenzivnu medicinu, bio protiv transpoorta teško bolesnog Pekije, da je ogorčen na postupak Monstruma Stevandića, ali to nije dovoljno, jer bi Kovačević sva svoja saznanja o tom slučaju trebao dati kao iskaz nadležnom Tužilaštvu.

Posebno zbog kriminalnog transporta teško bolesnog pacijenta, nakon što je Monstrum Stevandić uvidio da bolest napreduje!

U vrlo bliskom periodu vidjećemo da li će slomiti dr Kovačevića i natjerati ga da odustane od svog stava, koji mi je potvrđen iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.

13.

Potrebno je istražiti da li je Stevandić naredio transport dr Pekije ne samo da bi prikrio sopstveni jezivi postupak slikanja sa teško oboljelim pacijentom, lažne tvrdnje da je pobijedio koronu, koje su objavili brojni mediji u Regionu, već i zato što je uvidio da bi dr Pekija vrlo lako mogao podleći napadima virusa, što se, nažalost, i desilo?! 

14.

Postoje takve tvrdnje u vrhu UKC RS i one se moraju provjeriti, kao i svi detalji ovog slučaja, koji svjedoči o neljudskosti čelnog dvojca UKC RS.

Znaju to mnogi, a pitanje za njih je ko će sljedeći završiti kao dr Pekija? I koliko je do sada bilo takvih slučajeva?!

15.

Ćutanje vrha UKC RS je, zato, monstruozno, a svako zaklanjanje iza “ljekarske solidarnosti”, sračunata je manipulacija i ogromna laž, jer je to zataškavanje, a pitanje je šta je sa ljudskom solidarnošću i zbog čega ona ne postoji u vrhu UKC RS?!

16.

Umjesto toga, horde botova, psihičkih bolesnika, koje kontroliše Monstrum Stevandić na sve načine pokušavaju prikriti stvarne razloge smrti dr Pekije i odgovornost svog “Komandanta”, koji nastavlja da, doslovno, gazi preko leševa, kao što je to činio i početkom rata u Banjaluci.

Njihove toksične poruke uvijek su iste - blasfemične, prljave, podle, prijeteće, nasilne, kombinovane sa navodno “ljudskim” - neka počiva u miru, kako bi se prisililo da se o slučaju ne piše i kako bi Stevandić “na miru” mogao da nastavi sa teškim zločinačkim radom.

17.

Zaista, dr Pekija treba da Počiva U Miru, a počivaće tek onda kada budu kažnjeni oni koji su itekako doprinijeli njegovoj tragičnoj sudbini i preranoj smrti.

18.

U Miru treba da Počiva i pokojna trudnica Ilijana Manojlović, ubijena greškama ljekara Saše Savića, Jovice Ivića i Veselina Pupčevića, koje i dalje štiti vrh UKC RS, a Tužilaštvo čini sve da slučaj što duže razvuče, kako bi ga zataškali i da bi pao u zaborav.

Počivaće tek kada se kazne odgovrni za ovo dvosstruko ubistvo - Ilijane i njenog nerođenog djeteta.

19.

U Miru treba da Počiva i David Dragičević, koji je ubijen marta 2018. godine; Zna se da su u njegovoj likvidaciji učestvovali pojedini pripadnici MUP RS, kao što se zna da Dalibor Vrećo, postupajući tužilac, dokazani kriminalac, cijeli slučaj zataškava po direktnom nalogu Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Milana Tegeltije, predsjednika VSTS i brojnih drugih, čija imena sam vrlo često navodio u tekstovima o surovom ubistvu.

Počivaće tek kada budu privedeni pravdi ubice, njihovi saučesnici i n jihovi zaštitnici!

20.

U zataškavanju likvidacije Davida Dragičevića učestvovao je i Monstrum Stevandić: poznato je to svakome ko je i najpovršnije pratio cijeli slučaj, kao što su, u vezi sa tim, itekako poznate njegove trule, otrovne, odvratne i ogavne “opservacije”, sračunato ispaljene kako bi se prikrilo ubistvo dvadesetjednogodišnjeg mladića.

21.

Od Monstruma Stevandića i njegove bolesne horde Monstruma novoSOSovaca koji bi ponovo ubijali, palili, silovali, ali sada ne smiju kao što su to činili u ratu, pa se bolesna bagra pokušava ostvariti na mrežama, prijetnjama, jezivim i otrovnim porukama.

Treba znati i da je Monstrum i Zločinac Stevandić ponovo okupio i SOS-ovce iz rata, sa kojima je počinio brojne zločine, i da su spremni na nove. “Crveni kombi” ponovo vozi.

22.

Upravo zbog toga neophodno je insistirati na rasvjetljavanju tragične smrti dr Pekije, kao i dvostrukog ubistva - Ilijane Manojlović i njenog nerođenog djeteta; Potrebno je istrajavati na privođenju pravdi ubica Davida Dragičevića i rješavanju brojnih drugih zločina, koji su zataškani i o kojima se samo i isključivo ćuti.

23.

U vezi sa Stevandićevim kriminalnim aktima uputio sam dopis (iste sadržine) i Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva, njegovom šefu Miodragu Bajiću, kao i direktoru Policije Siniši Kostreševiću - Da li će pokrenuti istragu?

24.

Očekujem odgovore, a odgovor je, vrlo jasan, i ako ništa ne odgovore ili, pak, pokušaju ponovo sa “evidencijama”, što je Bajićev manir kojim prikriva sopstveni nerad.  

25.

Vidjećemo vrlo vrlo brzo da li će i u ovom slučaju da opstruišu istragu, kao što to čine u slučajevima ubistva Davida Dragičevića i trudnice Ilijane Manojlović i njenog nerođenog djeteta.

(nastaviće se)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...