DENVER IZBACIO CLIPPERSE: Pogledajte kako su briljantni Jokić i Murray, nakon još jednog velikog preokreta, osigurali Nuggetsima konferencijsko finale protiv Lakersa (VIDEO)

Košarkaši Denver Nuggetsa napravili su još jednom pravi podvig i u sedmoj utakmici rezultatom 104:108 pobijedili ekipu Los Angeles Clippersa te se plasirali u finale Zapadne konferencije košarkaške NBA lige. 

  • Sport

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

Nakon što su gubili sa 1-3, baš kao u četvrtfinalu protiv Utah Jazza, oni su pobijedili u tri naredne utakmice i ostavili Clipperse bez finala, u koje su se ranije plasirali njihovi najveći rivali Los Angeles Lakersi.

Ponovo je u ekipi Nugetsa briljirao dvojac Nikola Jokić i Jamal Murray. Srpski centar ostvario je tripl-dabl uz nešto skromniji broj koševa, 18, imao je 22 skoka i 13 asistencija, dok je Murray ubacio 40 poena.

U ekipi Los Angeles Clippersa nije bilo raspoloženog košarkaša, njihova dvojica najboljih igrača Kawhi Leonard i Paul George imali su katastrofalan učinak, zajedno su ubacili svega 24 poena uz izuzetno nizak procent šuta.

Tako će se Denver Nuggetsi u finalu Zapadne konferencije za tri dana više nego zasluženo sastati protiv najbolje ekipe Konferencije Los Angeles Lakersa.

Noćas je odigrana prva utakmica finala Istočne konferencije, u kojoj je Miami Heat nakon produžetka savladao Boston Celticse rezultatom 117-114. Slovenac Goran Dragić sa 29 poena i sedam skokova predvodio je pobjedničku ekipu, dok je kod Celticsa najbolji bio Jason Tatum sa 30 poena i 14 skokova. Tatum je bio i tragičar utakmice nakon što je nekoliko sekundi prije kraja nastavka njegovo zakucavanje, koje bi donijelo izjednačenje i novi produžetak, na nevjerovatan način blokirao centar Miamia Bam Asebayo.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...