JE LI MOGUĆE DA SU ŠAROVIĆ I BORENOVIĆ VEĆ KAPITULIRALI: Opozicija bez kandidata u 12 općina Republike Srpske...

Dvije najveće opozicione stranke SDS i PDP nemaju svoje kandidate za načelnike u dvanaest opština u Republici Srpskoj, ne računajući Vukosavlje i Srebrenicu, gdje sve srpske partije podržavaju zajedničke kandidate, koji su funkcioneri SNSD-a.

  • Politika

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

Bez načelničkih kandidata iz vlastitih redova SDS i PDP će na novembarskim izborima nastupiti u Krupi na Uni, Ribniku, Mrkonjić-Gradu, Petrovcu/Driniću, Istočnom Drvaru, Jezeru, Pelagićevu, Šekovićima, Novom Goraždu, Bratuncu, Čelincu i Šamcu. Specifična situacija je u Čelincu, gdje ove dvije opozicione stranke podržavaju kandidata DNS-a Željka Dubravca, i u Šamcu, gdje, kao i 2016. godine, podržavaju aktuelnog načelnika Đorđa Milićevića iz NDP-a, iako je njegova stranka poslije opštih izbora 2018. godine prešla u vladajući tabor.

U odsustvu kandidata koje podržavaju opozicione partije, kao u Čelincu i Šamcu, vladajuće stranke međusobno će se boriti za načelničke funkcije u preostalih deset opština, pri čemu su u Jezeru i Mrkonjić-Gradu već poznati budući načelnici, jer u te dvije opštine kandidate za načelnike ima samo SNSD. U Mrkonjić-Gradu je to Dragan Vođević, a u Jezeru aktuelna načelnica Snežana Ružičić, piše "Glas Srpske".

Kada je riječ o preostalih osam opština, u Krupi na Uni koplja će ukrstiti aktuelni načelnik i zajednički kandidat SNSD-a i DNS-a Mladen Kljajić, zatim bivši načelnik ove opštine Gojko Kličković, koji je, kao funkcioner SDS-a, bio i premijer Republike Srpske, a sada je kandidat Socijalističke partije te kandidat DEMOS-a Đorđo Jež. U Petrovcu-Driniću aktuelnom načelniku Milanu Grbiću iz DEMOS-a na crtu će, kao i prije četiri godine, kandidat SNSD-a Drago Kovačević te Bojan Balaban iz DNS-a. Identična situacija je i u Šekovićima, gdje će se za fotelju načelnika boriti Miladin Lazić iz DEMOS-a, Dalibor Glišić iz DNS-a i Momir Ristić iz SNSD-a.

Načelnica Novog Goražda i funkcioner SNSD-a Mila Petković borit će se za novi mandat protiv Muhameda Mašića iz SDA i Sretena Krstanovića iz NDP-a. Dugogodišnji načelnik Bratunca Nedeljko Mlađenović ove godine će prvi put u utrku kao kandidat SNSD-a, a protukandidati su mu Salih Dubičić iz SDA i nezavisni kandidat Srđan Rankić. Prvom čovjeku Pelagićeva i funkcioneru SP-a Simi Stakiću fotelju će pokušati da preotme Slavko Tešić iz SNSD-a, a aktuelni načelnik Ribnika Nebojša Karać iz SNSD-a za novi mandat borit će se protiv nezavisnog kandidata i svog prezimenjaka Dragana Karaća. Načelnica Istočnog Drvara Milka Ivanković iz Zavičajnih socijaldemokrata, uz podršku SNSD-a, borit će se za novi mandat protiv Željka Stevandića iz DNS-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...