"SB" NA LICU MJESTA (I): Počeo sastanak Izetbegovića i Čovića u Sarajevu (FOTO)

Sastanak se održava u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

  • Vijesti

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 2

Nastavak pregovora predsjednika stranaka Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragana Čovića o izmjenama Izbornog zakona BiH počeo je u Sarajevu.   

Pregovori o izmjenama tog zakona dio su paketa kojeg su Čović i Izetbegović dogovorili u junu, kada su potpisima potvrdili dogovor o novim pravilima prema kojima bi se nakon punih 18 godina trebali održati izbori u Mostaru.

Izetbegović je prije dva dana izjavio da ne očekuje da će biti nekih posebnih pomaka, dok je Čović ranije izjavio da je za izmjene izbornog zakona.

Sastanak se održava u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...