DODIK IMA NOVE ZAHTJEVE ZA KRVNIKA: Evo šta će zatražiti na sjednici Predsjedništva BiH za Krajišnika…

Dodik je ponovio da historijska uloga Krajišnika ne smije da bude zaboravljena.

  • Mini market

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 3

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će na sjednici Predsjedništva BiH zatražiti minutu šutnje povodom smrti prvog poslijeratnog člana Predsjedništva BiH Momčila Krajišnika.

Dodik je istaknuo da bi na Palama po Krajišniku trebalo da bude imenovana jedna od ulica, kao i neka od ustanova u Istočnom Sarajevu.

- Republika Srpska se ne smije odreći svojih utemeljivača, a jedan od njih je Momčilo Krajišnik - rekao je Dodik na komemoraciji u Banskom dvoru u Banjoj Luci povodom smrti prvog predsjednika Narodna skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika.

On je ponovio da historijska uloga Krajišnika ne smije da bude zaboravljena, javlja Srna.

Krajišnik je jučer u Klinici intenzivne medicine za nehirurške grane Univerzitetskog kliničkog centra u Banjoj Luci, gdje je hospitalizovan 30. avgusta, preminuo od posljedica zaraze koronavirusom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...