FUP IZUZIMA DOKUMENTACIJU IZ GRADSKE UPRAVE ZENICA: Je li Kasumović nezakonito prisvojio Autobusku stanicu?!

Autobuska stanica u Zenici već je neko vrijeme blokirana. Podsjećamo, Kantonalni porezni ured Zenica u februaru je donijeo rješenje po kojem je Gradska uprava Zenice dužna da u roku od deset dana plati 4.750.000 KM duga za doprinose JKP „Zenicatrans - prevoz putnika“.

  • Hronika

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 2

Kantonalni sud u Zenici, po prijedlogu Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, izdao je naredbu o privremenom oduzimanju predmeta, odnosno originalne dokumentacije od Gradske uprave Zenice i JKP “ Zenicatrans - prevoz putnika" d. d. Zenica. 

Kako je navedeno u saopćenju Tužilaštva, izuzimanje dokumentacije vrši se „u cilju razjašnjenja stanja stvari i utvrđivanja relevantnih činjenica u predmetu koji se u ovom tužilaštvu vodi vezano za prijenos prava vlasništva JKP „Zenicatrans - prevoz putnika” d. d. Zenica nad imovinom Autobuske stanice Zenica na Grad Zenica“.

Kako se navodi, oduzimanje predmeta po naredbi Suda trenutno provode inspektori Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK, nakon čega će biti dostavljena ovom tužilaštvu radi vršenja analize i nastavka rada na predmetu.

Autobuska stanica u Zenici već je neko vrijeme blokirana. Podsjećamo, Kantonalni porezni ured Zenica u februaru je donijeo rješenje po kojem je Gradska uprava Zenice dužna da u roku od deset dana plati 4.750.000 KM duga za doprinose JKP „Zenicatrans - prevoz putnika“, piše Hayat.

Radnici tog preduzeća, od 31. decembra prošle godine u blokadi drže Autobusku stanicu Zenica koju je, sporazumom iz 2018. između bivšeg menadžmenta tog preduzeća i Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, „prebačena“ na Grad Zenicu. 

Zanimljivo je da se gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović još ne oglašava. Iz Sindikata radnika potvrdili su nam da su podnijeli krivičnu prijavu zbog zloupotrebe položaja “Zenicatransu”, nezakonitnog zapošljavanja i netransparentnog trošenja novca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...