OBORILA SVJETSKI REKORD: Pogledajte kako Brazilka "jaše" val od 22 metra

Brazilka Maya Gabeira popravila je vlastiti svjetski rekord za najveći val koji je surfala žena.

  • Šareni svijet

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

Surfala je val od 22 metra u portugalskom Nazareu i pritom zasjenila vrhunske muške surfere.

Gabeira je 2013. godine slomila nogu i zamalo se utopila na istom mjestu. U intervjuu za Svjetsku surfersku ligu nakon događaja je rekla: "To je dokaz za mene da još volim sport, čak i nakon toliko teških vremena i teških godina te ozbiljnih povreda i trauma."

Ne samo da je premašila svoj rekord od 20 metara iz 2018., već je to bio najveći talas ove godine.

"Ovaj svjetski rekord zaista mi se čini nevjerovatnim, jer je veličina vala ove godine bila veća od veličine muškaraca", rekla je Gabeira.

"To znači da je žena, zapravo, prevozila najveći val godine, a to je po meni ludo."

'For many years after the accident, I think up until 2018, I was strongly trying to overcome my trauma and at times surfing wasn't as much fun and there wasn't a lot of pleasure involved in it,' she said

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...