ČOVIĆ ZADOVOLJAN NAKON SASTANKA S IZETBEGOVIĆEM: "Čini mi se..."

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović danas je, nakon sastanka sa predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem, kazao novinarima da su njegova očekivanja ispunjena te da očekuje implementaciju sporazuma koji su potpisali u Mostaru.

  • Politika

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 3

Naglasio je da potpisnici tog sporazuma imaju obavezu implementirati ga do 17. decembra, kada je u pitanju Mostar i Gradsko vijeće, a da iduće godine u Parlamentarnoj skupštini BiH budu izmjene Izbornog zakona BiH.

"Izetbegović se zalaže za imenovanje novog saziva Vlade FBiH. Čini mi se da i dalje postoji stav SDA da se dogovaramo, ali da se ne dogovorimo. Naš stav je da u tom vremenu to moramo uraditi, inače sporazum ne važi", istaknuo je Čović. Govoreći o imenovanju rukovodstva Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA), Čović je rekao da se, ako se već predlaže rukovodstvo, onda predlaže imenovanje tri rukovodeće pozicije u toj agenciji u paketu.

"Što se tiče imenovanja direktora OSA-e, ja sam za to da se imenuje po zakonskim standardima, a ne onako kako smo imenovali članove Centralne izborne komisije", zaključio je Čović.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...