SASTALI SE (BJELO)RUSI: "Lukašenko od Putina traži oružje"

Ruski i bjeloruski ministri odbrane Sergej Šojgu i Viktor Hrenjin razgovarali su danas u Minsku o pripremama za drugu fazu međunarodnih vojnih vježbi. Ali, i Lukašenko se uključio...

  • Svijet

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

U pitanju su vojne vježbe "Slovensko bratstvo 2020", saopćilo je danas Ministarstvo odbrane Bjelorusije.

Tamošnji predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je od ruskog predsjednika Vladimira Putina tražio da snabdije Bjelorusiju oružjem. On je to rekao tokom razgovora s ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom u Minsku, navodeći da je od Putina tražio nekoliko novih vrsta oružja, prenosi Reuters.

Kako se navodi, on nije precizirao koje je vrste oružja tražio. "Možemo da držimo situaciju pod kontrolom ne samo u našim granicama, već i duž naših granica", rekao je Lukašenko.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...