DODIK OTKRIO KARTE: U Zagrebu će se žaliti na rad Valentina Inzka i Željka Komšića! (VIDEO)

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će danas sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade te zemlje Andrejem Plenkovićem razgovarati o nepovoljnom djelovanju visokih predstavnika u BiH i nepoštivanju Dejtonskog sporazuma.

  • Mini market

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 4

- Konstitutivnost se ne poštuje. To se najbolje vidi iz toga što se hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić sve ovo vrijeme ne bavi nijednim pitanjem i problemom koji se odnosi na Hrvate – rekao je Dodik, koji se na početku zvanične posjete Zagrebu sastao sa mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

Dodik je istaknuo da je posjeta Zagrebu zvanična, a da ni bošnjačkom članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću niti Komšiću “niko ne brani da idu bilo gdje”.

Suprotno Dodikovoj tvrdnji, ured hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića zvanično je saopćio da "vođa bosanskih Srba Milorad Dodik stiže u Zagreb kao predstavnik srpskog naroda, a ne kao član kolektivnog Predsjedništva BiH".

Budući da u formalnom smislu ne postoji tutula “vođa bosanskih Srba”, samim tim i Dodikov sastanak u Zagrebu sa Milanovićem i Plenkovićem ima neformalni karakter i može se tretirati kao privatna posjeta koja ni na koji način ne obavezuje Predsjedništvo BiH, čiji je Dodik član.

Takav tretman Dodika u Zagrebu podrazumijeva izostanak bilo kakvih državničkih počasti.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...