MA, KAKAV DODIK, KAKAV MILANOVIĆ; ŽELJKO KOMŠIĆ: "Idemo prema EU"

Ocijenio je da je pojam konstitutivnosti odbačen u Evropskoj uniji.

  • Politika

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 7

"Nakon Lukašenka, Zoran Milanović je jedini predsjednik neke države koji je nasamo primio Dodika. To dovoljno govori i o jednom i o drugom", veli član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagujući na neusaglašenu posjetu Dodika Zagrebu.

Ocijenio je da je pojam konstitutivnosti odbačen u Evropskoj uniji.

"Što se tiče poštivanja i nepoštivanja, famozne konstitutivnosti, mogu reći da je to jedan sovjetski koncept rješavanja nacionalnog pitanja, koji je u EU u potpunosti, kao nazadan, odbačen. Dakle, bore se za ono što je davno prevaziđeno. U EU sve su države građanske i ne poznaju nikakvu konstitutivnost. Bosna i Hercegovina teži ka EU, odnosno ka ukidanju te konstitutivnosti i ja to podržavam, unatoč otporima Zagreba", zaključio je Komšić.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...