MOŽDA SE NISU ZAGRIJALI: Beogradska Crvena zvezda...

... ispala iz Lige prvaka i igraće u Ligi Evrope.

  • Sport

  • 16. Sep. 2020  16. Sep. 2020

  • 0

Šampion Srbije Crvena zvezda poražena je u Nikoziji od Omonije u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona poslije penala 1:1 (4:2).

Crvena zvezda je svoju šansu propustila u predviđenih 90 minuta. Uspjela je Zvezda da se vrati posle nesretno primljenog gola u 31. minutu, kojem je kumovao Borjan a strelac je bio Luftner.

Do poluvremena Ivanić je donio izjednačenje, a onda je do 75. minuta Zvezda imala nekoliko sjajnih prilika, posebno preko Bena, ali nije bilo gola, prenose Sportske.ba.

Golova nije bilo ni u produžecima i odlučivali su penali. Za razliku od prošle godine, ove Zvezda nije imala sreće. Sva četvorica igrača Omonije bila su precizna sa bijele tačke, dok je golman Fabijano odbranio udarce Falcineliju i Degeneku, a Gavrić i Ben su bili precizni.

Ovo je ujedno prva eliminacija Crvene zvezde sa bijele tačke poslije 32 godine kada je Milan u osmini finala Kupa šampiona bio uspješniji.

Crvenu zvezdu očekuje žreb za play-off Lige Evrope u kojem će biti među povlašćenim timovima, dok će Omonija protiv Olimpiyakosa igrati za Ligu šampiona, sa već obezbijeđenim plasmanom u Ligu Evrope.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...