PONOVO DRAMATIČNO U NOVOM PAZARU: Za samo dvije sedmice zaražen veliki broj učenika i nastavnika...

Napominje se da prosvjetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se provode preventivne mjere u školi.

  • Regija

  • 16. Sep. 2020  17. Sep. 2020

  • 0

Ministar prosvjete Mladen Šarčević izjavio je da postoje sporadični slučajevi zaražavanja koronavirusom i da je jedan od gradova i Novi Pazar, prenosi Prva.rs.

U prve dvije nedjelje nastave u osnovnim i srednjim školama virusom korona zaraženo je ukupno 52 đaka i 20 zaposlenih.

U školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka, u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo je 25 učenika i da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu.

“U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporadičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječar, Vranju, Nišu, Leskovcu”, naglasio je on i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.

MInistar je naveo da djeca u škole dolaze sa maskama, da se održava distanca, da su nastavnici odradili dobar posao i da su škole danas najbezbjednije mjesto, gdje je mogućnost prenošenja zaraze mnogo manja nego u parkovima i sportskim terenima gdje se inače djeca druže van škole.

Napominje da prosvjetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mjere u školi.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...