LONDON DIREKTNO OPTUŽIO MOSKVU: Navaljnog su OTROVALE RUSKE OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE…

Velika Britanija saopštila je da Rusija treba odgovoriti na pitanja u vezi s trovanjem opozicionara Alekseja Navaljnog s obzirom na to da je gotovo izvjesno da iza tog napada otrovom novičok iz sovjetske ere stoje ruske obavještajne službe.

  • Svijet

  • 17. Sep. 2020  17. Sep. 2020

  • 0

Britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab rekao je u Washingtonu, na sastanku s američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom, da „ruska vlada ima obavezu da objasni šta se dogodilo Navaljnom“, dok je upotrebu hemijskog oružja nazvao „neprihvatljivom“, prenosi Beta pozivajući se na Reuters.

„S britanske tačke gledišta, veoma je teško vidjeti bilo koje prihvatljivo alternativno objašnjenje u odnosu na ono da su (napad na Navaljnog) izvele ruske obavještajne službe", kazao je Raab.

Moskva odbacuje optužbe

Navaljni je prekjučer objavio sliku sebe iz berlinske bolnice i naveo da sada može samostalno disati.

Najveći protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina prebačen je 20. augusta avionom u Berlin, nekoliko dana nakon što mu je pozlilo na letu za Moskvu.

Prvobitno je bio odveden u bolnicu u sibirskom gradu Omsku.

Njemačka je navela da su laboratorijski testovi u tri države utvrdili da je Navaljni otrovan nervnim agensom novičok, nakon čega su zapadne vlade tražile objašnjenje od Rusije.

Moskva odbacuje optužbe kao neosnovane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...