"SB" NA LICU MJESTA; KULTURA U DOBA KORONE: Pogledajte kako je bilo na „Balu pod maskama“ u Narodnom pozorištu u Sarajevu... (FOTO)

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) novu umjetničku sezonu 2020/2021. sinoć je otvorilo programom gala večeri "Bal pod maskama".

  • Kultura

  • 17. Sep. 2020  17. Sep. 2020

  • 0

U okviru gala večeri "Bal pod maskama" publika ima priliku uživati u sadržajnom muzičko-scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere te solista i ansambla Baleta NPS-a.

Na programu su poznate operne i operetske arije, dueti i popularne pjesme (Mozart, Verdi, Strauss...), kao i solo numere iz poznatih baleta "Krcko Oraščić", "Dama s kamelijama", "Uspavana ljepotica" i drugih, a večer su uljepšali glumci koji će uprizoriti scene iz rado gledanih komedija "Balkanski špijun u Sarajevu", "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" te "Ožalošćena porodica".

U fotogaleriji pogledajte šta je zabilježio naš reporter.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...