BRAZZO UDARIO ŠAKOM O STOL: „Pa, zar on misli da je ispred Lewandowskog i Neuera…“

Hasan Salihamidžić iznio je u razgovoru za "Kicker" svoje viđenje kompletne situacije u vezi s novim ugovorom Davida Alabe.

  • Sport

  • 17. Sep. 2020  17. Sep. 2020

  • 0

Austrijanac je ušao u svoju posljednju sezonu ugovora s bavarskim velikanom. Pregovori o saradnji su obavljeni, ali za sada dogovor nije ni blizu.

Alaba i njegov agent traže platu između 20 i 25 miliona eura. Bayern nije spreman da ponudi toliko novca za novi ugovor pa u posljednje vrijeme pljušte optužbe s obje strane.

Otac austrijskog fudbalera i agent Pini Zahavi optužio je Ulija Hoenessa da igra prljave igre i da iznosi neistine u medijima u vezi s platom koju je tražio.

Salihamdižić se nakon svega oglasio i imao je jasnu poruku za Alabu.

"Svi mi želimo da David jasno kaže da je odbijao sve naše atraktivne ponude. Bez obzira na to, mi ga i dalje pokušavamo nagovoriti da potpiše. Sjajan je momak, svi ga cijene", rekao je Salihamidžić i zatim se osvrnuo na agenta Pinija Zahavija i riječi Ulija Hoenessa o traženoj plati austrijskog fudbalera.

"On razmišlja u drugoj dimenziji. Može to raditi, ali mi ga nećemo pratiti. Nećemo napraviti nikakve ludorije na koje je možda navikao od drugih klubova. Posebno ne u ovom periodu, kada su veliki gubici u svim poslovnim sferama. Uli je samo rekao što Pini Zahavi već zna. U Bayernu postoje određeni izuzeci kada su u pitanju finansijski izdaci. To su Robert Lewandowski i Manuel Neuer. Ne vjerujem da David smatra da je iznad ovih saigrača", poručio je Salihamidžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...