NA PRAGU JOŠ JEDNOG PLANETARNOG USPJEHA: Rimac preuzima Bugatti

CAR magazine piše da su Rimac automobili nadomak preuzimanja Bugattija od Volkswagena, preko Porschea, brenda koji već posjeduje vlasnički udio u Rimac automobilima.

  • Auto

  • 17. Sep. 2020  17. Sep. 2020

  • 0

Prema informacijama magazina, Volkswagen grupa odlučila je da svoj brend prestižnih automobila Bugatti prepusti kompaniji Rimac automobili, koja je već odavno svjetski poznata po električnim automobilima izuzetnih performansi, ali i po izradi tehnologije električnih pogona i komponenti za velike i poznate kompanije.

CAR magazine navodi kako bi Rimac preuzeo Bugatti u zamjenu za veći udio Volkswagena u Rimac automobilima, prenosi Index.hr.

Pod Volkswagenom je i Porsche, koji je već uložio nezanemarljiv novac u Rimac automobile. Porsche je 2018. godine kupio udio od 10 posto u vlasništvu Rimac automobila, a godinu dana kasnije kupio je još 5,5 odsto.

Time se Porsche našao u dobrom društvu, jer među investitorima u Rimac automobile su i Hyundai, Jaguar, Koenigsegg i Magna.

Kad su novinari CAR magazinea ranije ove godine posjetili Rimac automobile, osnivač kompanije nabrojao je 15 kompanija koje koriste Rimčeve tehnologije. Nije loše za kompaniju koja je pokrenuta 2009., a sada zapošljava više od 600 ljudi specijalizovnih za elektromobilnost, razvoj baterija i elektroniku visokih performansi, navodi CAR magazine.

Glavne prednosti Rimac automobila su visoko efikasne baterije, razvoj e-motora, inovacija na području autonomne vožnje, povezivosti i infotainmenta, piše CAR magazine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...