OVO JE BILO BRUTALNO: Pročitajte reakciju Jadranke Kosor na Dodikov prijedlog da se Krajišniku oda počast minutom šutnje…

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović jučer je rekao da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na početku sjednice tražio da Predsjedništvo BiH minutom šutnje oda počast presuđenom ratnom zločincu Momčilu Krajišniku, koji je preminuo prije tri dana.

  • Mini market

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Džaferović je naveo da smatra da je to anticivilizacijski čin te da poštovanje zaslužuju žrtve, a ne osuđeni ratni zločini. 

Jadranka Kosor, nekadašnja premijerka Hrvatske, reagovala je jučer na ovakav zahtjev Dodika.

"Dodik je danas na sjednici Predsjedništva BiH tražio minutu šutnje za ratnog zločinca. On koji je zločinca koji je razarao Šibenik i odlikovao. A vrijeđa biskupa Komaricu. Smijem li to reći a da me, po novom, ne optuže da se ne brinem za Hrvate u BiH? Debitantica", navela je Kosor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...