BIVŠA PANCEOVA SAVJETNICA ZATRESLA AMERIKU: Trumpa nije bilo briga za pandemiju, mislio je samo na...

Bivša savjetnica potpredsjednika Sjedinjenih Američkih Država Mikea Pencea Olivia Troye kritizirala je Trumpov odgovor na pandemiju i rekla da namjerava da glasa za Joea Bidena.

  • Svijet

  • 18. Sep. 2020  

  • 0

Republikanka Olivia Troye bila je glavni koordinator aktivnosti kriznog štaba za suzbijanje pandemije korona virusa na čijem se čelu nalazi Pence, a Bijelu kuću napustila je u julu, prenosi Tanjug.

U videu koji je objavila grupa Republikanski glasači protiv Trumpa, Troye je rekla da je administracija američkog predsjednika već sredinom februara znala da će COVID-19 postati velika pandemija u SAD-u, ali da Trump nije želo da slušao tome, jer su njegova najveća briga bili izbori i to kako će se takva situacija odraziti na njegovu reputaciju među glasačima.

"Istina da ga zapravo nije bilo briga ni za koga drugog osim za sebe", rekla je ona u videu.

Spašavanje života

"Da je predsjednik virus shvatio ozbiljno... on bi spriječio širenje virusa, spasio bi živote".

Trump je novinarima rekao da nikada nije upoznao Oliviju Troye i da je ona po odlasku iz Bijele kuće napisala "divno pismo" u kojem je pohvalila administraciju.

U tom pismu, koje je objavila Bijela kuća, Troye je rekla da joj je bila "apsolutna čast" da radi u kriznom štabu, ali nije hvalila Trumpa ili Pencea.

Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere je rekao da Troye nije direktno učestvovala u aktivnostima kriznog štaba i da je Trump nikada nije upoznao, a njene izjave nazvao je netačnim, prenosi Reuters.

Demokratski predsjednički kandidat Joe Biden kritizirao je Trumpov odgovor na pandemiju i obećao da će formulirati institucionalni plan za borbu protiv COVID-a 19 ukoliko pobijedi na predstojećim izborima.

Sa više od 6,8 miliona slučajeva, SAD se nalazi na prvom mjestu u svetu prema broju zaraženih korona virusom, kao i prema broju preminulih od posljedica COVID-a 19, kojih je u ovoj zemlji do sada odnio više od 202.000 života.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...