TUŽITELJICA MIJOVIĆ POSLALA VSTV-u PRIJAVU PROTIV DEBEVCA: "Slao joj je prijeteće poruke"

U prijavi stoji da je na osnovu zaprimljenih prijava formiran predmet te da je ona zadužena za istragu.

  • Mini market

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Ranko Debevec, predsjednik Suda BiH, upućivao je prijeteće poruke postupajućoj tužiteljici Vedrani Mijović, koja istražuje prijavu pristiglu protiv Debevca, potvrđeno je za NAP iz VSTV-a.

Situacija u pravosuđu sve je teža, a čelni ljudi pravosudnih institucija, opterećeni prijavama i ličnim sukobima, sve teže sarađuju. Zbog toga Visoko sudsko i tužilačko vijeće ima povećan broj prijava, a jedna je stigla od tužiteljice Mijović.

U prijavi stoji da je, na osnovu zaprimljenih prijava, formiran predmet te da je ona zadužena za istragu. „Nakon što sam predmet uzela u rad i započela provjere navoda iz prijave, Ranko Debevec mi je sa svog mobilnog telefona na moj mobilni telefon putem aplikacije Signal uputio poruke sadržaja koji vam dostavljam u prilogu, u namjeri da me spriječi u provjeri navoda iz anonimne prijave, u kojoj ima svojstvo prijavljenog“, navodi se u prijavi.

Dalje stoji da se iz navedenih poruka koje joj je uputio Debevec, izvodi jasan i nedvosmislen zaključak da je, koristeći se svojim utjecajem predsjednika Suda, došao do saznanja da je ona, kao postupajući tužilac, uputila zahtjeve VSTV-u i MUP-u KS za dostavu službenih podataka kojima raspolažu o Debevcu.

„Uvidom putem TCMS sistema u navedeni predmet vidljivo je da me je Debevec kontaktirao putem Signala, a prvu poruku je poslao 11. juna 2020. godine, a zatim je pozvao 25. juna te, nakon što nisam odgovorila na poziv, poslao je poruku, a sve nakon što sam uputila zahtjeve VSTV-u i MUP-u KS.

Također mi sve do danas kontinuirano posredno preko kolega poručuje „da ga prestanem istraživati“, jer ću, u suprotnom, snositi posljedice. Kolege će o tome svjedočiti ukoliko se za tim ukaže potreba“, navodi se u prijavi koju potpisuje tužiteljica Vedrana Mijović.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...