"SB" U SARAJEVU NA IZLOŽBI "30/30": Trideset radova za trideset godina Franjevačkog muzeja (FOTO)

Izložbom "30/30", odnosno 30 radova za 30 godina postojanja i rada Franjevačke galerije/Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg, nastavljeno je obilježavanje obljetnice.

  • Kultura

  • 18. Sep. 2020  18. Sep. 2020

  • 0

Umjetnička galerija BiH jučer je, u saradnji s Franjevačkim muzejom i galerijom Široki Brijeg, predstavila izložbu "30/30", koja je organizovana u okviru 30 godina postojanja Franjevačkog muzeja. Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg (Franjevačka galerija) obilježila je 25. jula ove godine 30. obljetnicu postojanja i rada. Izložbom "30/30", odnosno 30 radova za 30 godina postojanja i rada Franjevačke galerije/Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg, nastavljeno je obilježavanje obljetnice.

Fundus Galerije je rastao na različite načine, a jedan od njih je darovanje jednog umjetničkog djela od umjetnika koji su izlagali u Galeriji. Stoga je iz ovog bogatog fundusa predstavljen po jedan rad izvučen iz svake godine rada Galerije, odnosno 30 radova za 30 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...