LIDER SDA PORUČIO: Tražimo da Tužilaštvo pokrene i ubrza istragu protiv Radovana Viškovića

Izetbegović je kazao da je SDA pozvala Tužilaštvo BiH da pokrene i ubrza istragu na temelju navoda iznesenih pred Sudom BiH da je premijer entiteta RS-a Radovan Višković učestvovao u premještanju masovnih grobnica Bošnjaka ubijenih u srebreničkom genocidu.

  • Politika

  • 18. Sep. 2020  

  • 0

Nakon današnje sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA), lider ove stranke Bakir Izetbegović predstavio je niz zaključaka koje je SDA danas donijela, a koji se tiču aktuelnih dešavanja i političke situacije u BiH.

Izetbegović je kazao da je SDA pozvala Tužilaštvo BiH da pokrene i ubrza istragu na temelju navoda iznesenih pred Sudom BiH da je premijer entiteta RS-a Radovan Višković učestvovao u premještanju masovnih grobnica Bošnjaka ubijenih u srebreničkom genocidu.

Predsjedništvo SDA danas je razmatralo i neke od zaključaka s jučerašnje sjednice Predsjedništva BiH. Kako je kazao Izetbegović, pozdravljaju set mjera koje se odnose na nastavak borbe protiv pandemije i migrantske krize.

Izetbegović je ponovio kako su iznenađeni ovosedmičnom posjetom Milorada Dodika Zagrebu, a na poziv državnog vrha Hrvatske, piše Klix.

"Ne vidimo svrhu podržavanja takve politike koju oličava Dodik, preskačući predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića koji oličava jednu potpuno drugačiju stabilizacijsku i reformsku politiku. Ne znamo zašto su to učinili. To nije dobro za odnose Bošnjaka i Hrvata", rekao je lider SDA.U vezi s pregovorima SDA i HDZ-a i sastankom s Draganom Čovićem prije dva dana, Izetbegović je kazao kako je besmisleno razgovarati o izmjenama Izbornog zakona bez implementacije rezultata izbora od prije dvije godine.

"Godinu dana nije popunjen Ustavni sud BiH. Ne možemo ucijenjeni nastavljati pregovore. Hrvatska strana ima svoje zahtjeve po pitanju takozvanih legitimnih predstavnika, a mi imamo naše zahtjeve koji će unijeti mehanizme koji će zauvijek onemogućiti ovakvo ponašanje bilo koje strane u BiH", istakao je Izetbegović.

Lider SDA kazao je i da Predsjedništvo ove stranke podržava napore federalnog premijera Fadila Novalića da se ubrza donošenje mjera podrške za najteže pogođene sektore u BiH tokom pandemije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...