DRITAN ŠOKIRAO HADŽIFEJZOVIĆA: „Bakir Izetbegović 2016. godine došao da Bošnjake ubjeđuje da trebaju s Milom, Vučić i Đukanović imaju zajedničke veze…“ (VIDEO)

Crnogorski političar Dritan Abazović u velikom intervjuu za Face televiziju otkrio je buduće planove.

  • Regija

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 8

„Ne vjerujem Đukanoviću, sve što priča, biva suprotno. Njegova politika je doživjela brodolom. Godinama, čak i decenijama će trajati njegova demontaža. Ko god je s njim sarađivao, doživio je ili potpuni krah ili je postao isti.

Ulazimo u vlast s prosrpskim strankama i bit će po principima koje sam im ja postavio!"

A, zašto ne uđete u vlast s Đukanovićem i njemu postavite te uslove i principe?

- Ako ne bude po mom i po našim principima, idemo u opoziciju.

Ovo je nečija igra. Prijete mi. Nije me strah. Najopasnija su dva narkokartelska klana koja su međunarodno poznata, kavački i škaljarski!

Čiji su klanovi?

- Jedan je državni!

Nisam ličan! Zapamtio sam to što je rekao da sam bitanga! Šta misli, da je nedodirljiv?! Istrage će voditi do određenih ljudi! Nije me zvao! Milo mora otići s mjesta predsjednika! On misli da može raditi šta god hoće samo zato što je Milo Đukanović! Ne mora nam on biti meta, meta je njegov sistem!

Vučić taktički nije čestitao. Bakir Izetbegović 2016. godine došao da Bošnjake ubjeđuje da trebaju s Milom! Niko ne treba da se miješa u unutrašnja pitanja! Svi su u zajedničkom biznisu! Vučić i Đukanović imaju poslovne veze, oni su najbolji prijatelji!

Ako ne bude išlo, tražit ćemo nove modalitete, ni u jednom nema Đukanovića! Ovdje nema nikakve apokalipse! Stizale su mi poruke koje su naručene. Manja tenzija je u Podgorici nego u Sarajevu! Ljudi se sada osjećaju slobodno! Ovo je bila šok-terapija koja se morala desiti! Jedini lijek je da odu u opoziciju!

Da sam se bavio politikom u Sarajevu, bavio bih se na isti način kao u Crnoj Gori, to je nepopularan način.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...