"TO JE SMRT SLOBODE...": Legendarni Van Morrison ustao protiv uvođenja karantina...

Sjevernoirski muzičar Van Morrison priprema tri pjesme u kojima kritizira karantin koji je uveden na vrhuncu pandemije koronavirusa i naziva je smrću slobode, objavio je muzičar u petak na svojoj internetskoj stranici, prenosi France-Presse.

  • Kultura

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 0

Autor pjesama kao što su „Gloria” i „Brown-eyed Girl”, sada već 75-godišnjak, po izvacima iz pjesama koje su prenijeli britanski mediji, optužuje naučnike da su „izmislili čudne” razloge kako bi opravdali „porobljavanje” ljudi.

U jednoj ističe da „novo normalno nije normalno” i da „smo rođeni da bismo bili slobodni”.

U pjesmi „No More Lockdown" pjeva „vlada više ne smije kršiti granice”, „dosta je bilo fašističkih tirana koji remete naš mir”.

Tri pjesme trebale bi biti objavljene u dvije sedmice, a prva je najavljena za 25. septembra.

„Ne želim ljudima govoriti šta trebaju činiti ili misliti, vlada to već rado čini”, objašnjava Van Morrison u izjavi objavljenoj na svojoj internetskoj stranici. „To je pitanje slobode izbora, vjerujem da bi ljudi trebali imati pravo samostalno misliti”.

Van Morrison je potkraj augusta izazvao kontroverzu kritizirajući „pseudonauku” koja, po njegovom mišljenju, okružuje novi koronavirus te se zauzeo za nastupe uživo. Tu izjavu je u međuvremenu povukao sa svoje stranice.

Ponovio je poziv da se koncertne dvorane otvore punim kapacitetom.

Britanski ministar zdravlja Matt Hancock rekao je u petak da bi ponovno uvođenje strogog karantina u cijeloj zemlji bilo „posljednja linija odbrane” te da je vlada sklonija lokalnim karantinima.

Ujedinjeno Kraljevstvo, teško pogođeno Covidom-19 s više od 41.000 mrtvih, bilježi posljednjih dana brzo širenje zaraze, kao i mnoge druge zemlje.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...