NOVI DETALJI VELIKE AFERE U HRVATSKOJ: Šef "Janafa" bacio je mobitele u Savu; Policija brzo reagovala i uspjela spasiti podatke

Predsjednik Uprave "Janafa" Dragan Kovačević dobio je informaciju da se protiv njega provodi istraga u trenutku kada su već bili izdani nalozi za pretres, dan uoči planiranog hapšenja. Prema izvorima bliskim istrazi, Kovačević se u srijedu ponašao posve uobičajeno i držao se rutine, piše "Jutarnji list".

  • Regija

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 0

No, poslije podne se to promijenilo. Istražitelji koji su ga sve vrijeme držali “na oku”, najprije su uočili da je kod njega potpuno zamrla telefonska komunikacija, a ponašanje mu je postalo veoma hektično. Užurbano se autom vozio s jedne adrese na drugu po Zagrebu i okolici. Istražitelji su primijetili da je iz stana nosio određene stvari, sjeo bi u auto i odvezao se na drugo mjesto, gdje je te stvari pospremao.

Doznao za hapšenje

Zbog svega toga, policija je zaključila da je Kovačević doznao da mu se sprema hapšenje te da pokušava sakriti materijale za koje smatra da bi ga mogli kompromitirati. Posumnjalo se da želi skloniti i “na sigurno” pospremiti gotov novac.

Automobilom se zaputio prema izlazu iz Zagreba u smjeru Slovenije pa je policija hitno osigurala granične prijelaze da im ne bi pobjegao preko granice te se naknadno, zaobilaznim putem, prebacio u BiH. No, čini se da mu to ipak nije bila namjera. Ono što mu je svakako bila namjera, kako nam je potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, jest da se riješi mobilnih uređaja. Prema jednoj varijanti, dok je autom prelazio jedan most preko Save, usporio je vožnju i kroz prozor bacio mobitele u Savu. Prema drugoj varijanti, zaustavio se kod savskog nasipa te je pješice otišao do obale i bacio mobitele u rijeku.

U svakom slučaju, policijska pratnja je zapazila odbacivanje te je alarmirala nadređene, koji su odmah poslali ronioce. Oni su došli vrlo brzo te u kratkom roku uspjeli pronaći odbačene mobilne uređaje, koji ipak nisu uništeni nego će se, prema tvrdnjama naših izvora, spasiti njihov sadržaj.

Upad u stan

Policija je zbog svega toga upala u Kovačevićev stan još u srijedu navečer umjesto idućeg jutra. Istražuje se na koji je način dobio dojavu o akciji i ko mu je to dojavio. U četvrtak je policija pretresla njegov stan u Tuškanovoj te druge prostore koje je koristio i u koje je “sklanjao” određene materijale. Među njima, navodno, nije pronađena gotovina. Kako neslužbeno doznaje "Jutarnji list", on je raspolagao značajnim sredstvima na bankovnim računima. Ta su mu sredstva, a radi se o višemilionskom iznosu, u međuvremenu blokirana. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...