KRIVOKAPIĆ OTKRIO SVE: „Ja sam novi premijer Crne Gore, a Dritan Abazović će biti…“

Lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić izjavio je da je ubijeđen da će u Crnoj Gori doći do mirne predaje vlasti, iako uvijek postoje pritisci.

  • Regija

  • 19. Sep. 2020  

  • 3

Krivokapić je rekao da će na konstitutivnoj sjednici Skupštine Crne Gore, koja je zakazana za 23. septembar biti izabrani predsjednik Skupštine i administrativni odbor, te da će, najvjerovatnije, biti predložen i mandatar, ali je sve još u fazi pregovora i dogovora.

"Nadam se da će u ponedjeljak, najkasnije utorak, sve biti poznato", rekao je Krivokapić za RTS.

Povodom najave da će nova vlada biti ekspertska i navoda da će on biti novi premijer, a Dritan Abazović novi šef diplomatije, Krivokapić je istakao da se oni sada dogovaraju i da su trenutni dogovori takvi da ne govore o imenima, kao i da u svom budućem djelovanju žele da imaju sve nacionalne manjine.

Krivokapić je rekao da su mu iznenađujuće izjave koje Crnu Goru vraćaju u period koji im se pripisuje - hajdučija ili bolje rečeno komitski pokret.

"Sada vidite odakle je ta ideja komita ako predsjednik Đukanović kaže da će se i on pridružiti u nekim šumama. Ja ne znam koliko je to sad izvodljivo", dodao je Krivokapić.

Odgovarajući na pitanje hoće li se njegovim dolaskom na vlast nešto promijeniti u odnosu Beograda i Podgorice, Krivokapić je rekao da će doći do promjene u svim odnosima.

"Mi želimo da imamo isti princip djelovanja, a to je dobra saradnja prevashodno sa susjedima, a i svim ostalim državama. To je jasna poruka i stalno je šaljemo", naveo je Krivokapić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...