PODVIG PROIZVOĐAČA PRVE BH. JAHTE: Ulaze u autoindustriju, novi proizvod pravit će u novoj firmi u Sarajevu...

Derubis Yachts, kompanija iz Viteza koja je javnosti postala poznata nakon što je proizvela prvu bh. jahtu koja je izazvala veliki interes na evropskom i svjetskom tržištu, započela je rad na novom projektu.

  • Ekonomija

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 1

Riječ je o luksuznoj kamp prikolici dužine sedam i širine 2,4 metra, a prvi ugovori o prodaji već su sklopljeni. Novi proizvod označit će ulazak viteške kompanije u autoindustriju, a donijet će nove pogone i nova zapošljavanja. 

- Kako smo i planirali, započeli smo s izradom prototipa buduće luksuzne kamp prikolice Derubis Caravans - serija 7. U saradnji s nekoliko kooperantskih firmi, dovršavamo model u prirodnoj veličini upotrebom najsavremenijih materijala i tehnike do sada još neviđenih u ovoj branši. Želja nam je definitivno zauzeti vodeće mjesto po kvaliteti, dizajnu i apliciranim najnovijim tehnologijama - kaže za BiznisInfo direktor kompanije Denis Kraljević.

Na pripremama i razvoju dizajna rađeno je godinama unazad.

- Mislimo da smo uspjeli dobro proučiti sve dobro i sve loše u dosadašnjim konkurentskim modelima. Nudimo potpuno novi pristup u domeni aerodinamike, kompaktnosti monolitnog odljevka, stabilnosti, tehnoloških noviteta vezano za ergonomiju unutarnjeg prostora - pojašnjava Kraljević.

Za potrebe ovog projekta Derubis Yacht zajedno s partnerom iz Sarajeva Redžepom Crnovršanin otvara sestrinsku firmu Derubis Caravans.

- Za pokretanje serijske proizvodnje uređujemo pogon u Sarajevu. Zapošljavat ćemo ljude željne kreativnog rada uz našu garanciju dobre plaće i dobrih radnih uvjeta. Stvorili smo jaki tim na čelu kojeg će biti inženjer mašinstva koji je svoj Master završio na najprestižnijem kineskom fakultetu mašinstva, Institutu za tehnologiju u Pekingu, Kerim Hadžić. Ovaj dobro poznati mladi stručnjak još je jedna garancija da ćemo ukupno biti dobra konkurencija svim svjetskim proizvođačima u ovom sektoru. To je naš ulazak u autoindustriju na mala vrata sa željom da preuzmemo odgovorno mjesto u vrhu - najavio je Kraljević.

A kao i u slučaju bh. jahte, prikolica će svjetsku premijeru imati u Sarajevu.

- Ono što danas možemo obećati je, da ćemo kao i za našu jahtu Derubis 44 fly, svjetsku premijeru imati u Sarajevu. Nije nam cilj skrivati porijeklo proizvoda, već svima pokazati ko smo i od kuda dolazimo – poručuje Kraljević.

alt

– Mislimo da smo uspjeli dobro proučiti sve dobro i sve loše u dosadašnjim konkurentskim modelima. Nudimo potpuno novi pristup u domeni aerodinamike, kompaktnosti monolitnog odljevka, stabilnosti, tehnoloških noviteta vezano za ergonomiju unutarnjeg prostora – pojašnjava Kraljević.

Za potrebe ovog projekta Derubis Yacht zajedno sa partnerom iz Sarajeva Redžepom Crnovršanin otvara sestrinsku firmu Derubis Caravans.

– Za pokretanje serijske proizvodnje uređujemo pogon u Sarajevu. Zapošljavat ćemo ljude željne kreativnog rada uz našu garanciju dobre plaće i dobrih radnih uvjeta. Stvorili smo jaki tim na čelu kojeg će biti inženjer mašinstva koji je svoj Master završio na najprestižnijem kineskom fakultetu mašinstva, Institutu za tehnologiju u Pekingu, Kerim Hadžić. Ovaj dobro poznati mladi stručnjak još je jedna garancija da ćemo ukupno biti dobra konkurencija svim svjetskim proizvođačima u ovom sektoru. To je naš ulazak u autoindustriju na mala vrata sa željom da preuzmemo odgovorno mjesto u vrhu – najavio je Kraljević.

– Ono što danas možemo obećati je, da ćemo kao i za našu jahtu Derubis 44 fly, svjetsku premijeru imati u Sarajevu. Nije nam cilj skrivati porijeklo proizvoda, već svima pokazati ko smo i od kuda dolazimo – poručuje Kraljević.

(SB / Biznisinfo)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...