PROFESOR KURTĆEHAJIĆ UPUTIO OTVORENO PISMO INZKU: "Postoji li za Vas uopće crvena linija u politici Dodika?"

Prof. dr. Suad Kurtćehajić, član Predsjedništva Stranke za BiH, ukazao je da u Općini u Istočnom Sarajevu i danas stoje slike Ratka Mladića uprkos presudi za, pored ostalog, izvršeni genocid u Srebrenici, saopćeno je iz Stranke za BiH.

  • Vijesti

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 3

"Ovom najvećem krvniku bošnjačkog naroda se time odaju počasti u RS-u. Slično je, navjerovatnije, i na brojnim drugim mjestima u RS-u", kazao je Kurtćehajić.

On je, između ostalog, naveo da su do prošle godine Mladićeve slike bile vani ispred Općine, a sada su ih izmjestili unutra.

"Čitave generacije u srpskom narodu se ovim činom, kao i davanjem imena Studentskog doma po, također, i za genocid presuđenom ratnom zločincu Radovanu Karadžiću, odgajaju da su oni heroji koji su stvorili RS", naveo je Kurtćehajić.

Poslao je poruku i visokom predstavniku u BiH.

"Popuštanjem Inzka i nereagiranjem na ove događaje, kao i druge slične aktivnosti koje provodi Milorad Dodik, a koja svakodnevno generiše kolektivnu svijest bosanskih Srba da će RS biti nezavisna i u zajednici sa Srbijom, samo pojačava tenzije koje se nalaze u snažnoj napetosti zbog očekivanja većine bosanskih Srba da će pocijepati Bosnu i izdvojiti RS iz njenog sastava i spremnosti Bošnjaka da, dok ih ima i dišu, ne daju da im nestane njihova jedina domovina Bosna i Hercegovina", kazao je Kurtćehajić.

On je poručio da će "Bosna uvijek biti bure baruta dok se kroz instrumente međunarodnog prava RS ne ukine zbog odgovornosti za izvršeni genocid u i oko Srebrenice".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...