ALARMANTNO STANJE U BiH; VIRUS NE MIRUJE: Ponovo imamo veliki broj preminulih...

Novi slučajevi registrirani u Federaciji BiH, 238 registrovano ih je u svim kantonima.

  • Vijesti

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 0

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljen je 1.241 uzorak, od kojih je 238 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.

Do sada je testirano ukupno 144.348 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 16.222 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izliječeno je 11.610 pacijenata, a u protekla 24 sata oporavak je zabilježen kod sedam pacijenata. Trenutno su aktivna 4.164 slučaja pozitivna na SARS-CoV-2.

Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je jedan novi smrtni ishod. Preminula je ženska osoba iz Bugojna.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 448, i to 295 muškaraca i 153 žene.

U posljednja 24 sata, u RS-u je testirano 609 laboratorijskih uzoraka, novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 82 osobe, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva pa je ukupan broj novozaraženih u našoj zemlji 320, dok se broj preminulih popeo na šest. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...