JE LI OVO MOGUĆE:"Vučićeva vlast zadužila Srbiju kao sve vlasti zajedno od 1945. do 2012.", dok djecu liječe…

Komentarišući najavu dolaska američke razvojne banke DFC i izvozno-uvozne banke EKSIM u Srbiju, Jakovljević je ocijenio da su u pitanju "najopasniji lihvari i zelenaši prve klase, koji dolaze isključivo radi profita i svojih interesa, a ne zbog ljubavi prema našem narodu i državi". 

  • Regija

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 0

"Sve vlasti Srbije od 1945. do 2012. godine zadužile su zemlju za 15,1 milijardu eura, što je gotovo isti iznos za koji je državu zadužila vlast koju u prethodnih osam godina predvodi Aleksandar Vučić", saopštile su danas Dveri.

Potpredsjednik pokreta Milovan Jakovljević naveo je da se vlast u prethodnih osam godina zadužila "kod raznih stranih finansijskih fondova i institucija, ne vodeći računa o građanima i poreskim obveznicima".

Komentarišući najavu dolaska američke razvojne banke DFC i izvozno-uvozne banke EKSIM u Srbiju, Jakovljević je ocijenio da su u pitanju "najopasniji lihvari i zelenaši prve klase, koji dolaze isključivo radi profita i svojih interesa, a ne zbog ljubavi prema našem narodu i državi", piše Direktno RS.

- Investicije koje će se finansira ti, novcem DFC i EKSIM banaka, odobravaće isključivo američka administracija. Izvođenje radova biće uslovljeno i dodeljeno američkim korporacijama - naveo je potpredsednik Dveri. 

Dodao je da "nije normalno zaduživati zemlju, graditi NATO drumove, fudbalske stadione, a bolesnu djecu liječiti SMS porukama i u 21. vijeku kanalizaciju uvoditi u rijeke, a rijeke u cijevi". 

Javni dug Srbije iznosio je na kraju juna ove godine 26,827 milijardi eura, što čini 57,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) zemlje. Kako je na kraju decembra prošle godine javni dug Srbije iznosio 23,944 milijarde evura, to znači da je tokom posljednjih šest mjeseci povećan za skoro 2,9 milijardi eura!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...