FEDERACIJA REPUBLICI SRPSKOJ MORA PLATITI 32,3 MILIONA KM: Evo i zašto...

Ovom odlukom utvrđuje se iznos prvog privremenog poravnanja raspodjele preostalog iznosa indirektnih poreza.

  • Ekonomija

  • 19. Sep. 2020  19. Sep. 2020

  • 3

Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH, donio je odluku o prvom privremenom poravnanju između korisnika raspodjele indirektnih poreza s jedinstvenog računa UIO-a BiH za 2020. godinu. Ovom odlukom utvrđuje se iznos prvog privremenog poravnanja raspodjele preostalog iznosa indirektnih poreza između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske za 2020. godinu te način njene realizacije.

U odluci je navedeno da je Federacija Bosne i Hercegovine, na ime prvog privremenog poravnanja preostalog iznosa indirektnih poreza za 2020. godinu, dužna da isplati Republici Srpskoj ukupan iznos od 32.378.372,17 KM, piše Hayat.

"Privremeno poravnanje između korisnika raspodjele se vrši na teret tekućih prihoda od indirektnih poreza na Jedinstvenom računu Uprave za indirektno oporezivanje, koji pripadaju Federaciji Bosne i Hercegovine, prijenosom na račun Republike Srpske, dinamikom u četiri (4) mjesečne rate, počevši od septembra do decembra 2020. godine", navodi se u odluci koja je objavljena u "Službenim novinama BiH".

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...