PRIPADNIKU GRANIČNE POLICIJE ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR: Evo šta je utvrđeno dosadašnjom istragom

Pripadniku Granične policije BiH Senadu Samardžiću određen je jednomjesečni pritvor. Naime, Sud BiH je prihvatio prijedlog Tužilaštva. 

  • Hronika

  • 20. Sep. 2020  

  • 0

Podsjećamo, Samardžića su prošle sedmice uhapsili pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Velika Kladuše.

Prilikom provođenja istrage prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni zahtijevao i primio novac od jedne osobe kako bi na nezakonit način pogodovao povratu motornog vozila koje je oduzeto.

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Mjera pritvora za osumnjičenog Samardžića predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...