TUŽNA VIJEST: Preminuo bivši direktor kompanije "Pepsi"

Preminuo je bivši izvršni direktor "PepsiCoa" Donald Kendall. Imao je 99 godina.

  • Ekonomija

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 1

"PepsiCo" je njegovu smrt potvrdio na memorijalnoj stranici, navodeći da je 23 godine bio izvršni direktor i "Pepsi-Cole" i "PepsiCoa". Kompanija je rekla da se povukao 1986. godine, ali da je bio “pouzdani savjetnik i saradnik vođama 'PepsiCoa' te je kompaniji služio ukupno 39 godina tokom svog izvanrednog života”, prenosi CNN.

“Svi mi u 'PepsiCou' shrvani smo usljed smrti Don Kendalla,” rekao je predsjednik i izvršni direktor "PepsiCoa" Ramon L. Laguarta u izjavi, prenosi Biznisinfo.

“Don je bio arhitekta porodice 'PepsiCo'. Bio je neumoran kada je u pitanju rast našeg poslovanja, neustrašivi vođa i vrhunski prodavač.”

Kompanija je rekla da su Kendall i Herman Lay organizirali posao spajanja "Pepsi-Cole" i "Frito-Laya" 1965. godine, stvarajući “moderni” "PepsiCo".

Prema navodima kompanije, bio je dugogodišnji prijatelj bivšeg američkog predsjednika Richarda Nixona.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...