PRILIKOM HAPŠENJA ŽENA NOSILA RUČNO ORUŽJE: Trag pisma s ricinom koji je upućen Trumpu vodi u susjednu državu

Specijalizirana jedinica kanadske savezne policije provela je u ponedjeljak pretrage u području Montreala u vezi pisma s ricinom upućenog američkom predsjedniku Donaldu Trumpu.

  • Svijet

  • 21. Sep. 2020  21. Sep. 2020

  • 0

Pretrage su povezane s hapšenjem jedne osumnjičene osobe u trenutku kada je pokušala iz Kanade ući u Sjedinjene Države, potvrdio je portparol kanadske kraljevske žandarmerije.

Žena, koja je prilikom hapšenja nosila ručno oružje, uputila je pismo s ricinom predsjedniku Donaldu Trumpu, objavile su u nedjelju američke vlasti.

U ponedjeljak bi se trebala pojaviti na sudu.

Nekoliko članova kanadske policijske jedinice specijalizirane za hemijske, biološke, radiološke, nuklearne ili eksplozivne prijetnje pretraživale su stan u zgradi na jugu Montreala.

Policija nije željela reći radi li se o stanu osumnjičene.

Ricin, koji se proizvodi iz sjemenki ricinusa, smrtonosan je u najmanjim dozama ako se proguta, udahne ili ubrizga i izaziva zatajenje organa. Za njega ne postoji protuotrov.

Sva pošta adresirana na Bijelu kući se pregledava i sortira u skladištima blizu Washingtona. Prema pisanju kanadskih medija, osumnjičena je već bila osuđena na tešku zatvorsku kaznu u Sjedinjenim Državama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...