POLICIJA TAJNO SNIMALA OBJEKT IZ KOJEG JE IZAŠAO KOLINDIN SUPRUG: Šta je Jakov Kitarović radio u istom klubu s uhapšenim u velikoj aferi koja trese Hrvatsku…

Kako bi snimili Kovačevića da izlazi s novcem, policajci su cijeli dan tajno snimali izlaz iz kluba te su upravo tada snimili Kitarovića i ostale Kovačevićeve goste.

  • Regija

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

Istoga dana kada je poduzetnik Krešo Petek navodno donio 1,96 miliona kuna mita direktoru Janafa Draganu Kovačeviću, policijska tajna pratnja koja ih je nadzirala snimila je kako iz prostorija u Slovenskoj 9, iz famoznoga „Kluba“, izlazi suprug tada aktuelne predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Jakov, piše Jutarnji list

Osim Jakova Kitarovića snimljeno je toga dana još 20-ak osoba koje su dolazile i odlazile iz Kluba, a uglavnom se radi o privatnim poduzetnicima među kojima je i Tonica Rajh, Janafov kooperant, piše Jutarnji list.

Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, jedan je od svjedoka čije je saslušanje predloženo tokom istrage u aferi Janaf, potvrđeno je iz izvora bliskog istrazi, navodi Večernji list.

No osim njih toga dana na ulazu u Klub tajno je snimljen i upravitelj kaznionice u Turopolju, Anđelko Nikolić, te bivši saborski zastupnik HNS-a i bivši Kovačevićev suradnik iz Janafa Jakša Marasović.

Daljnjim praćenjem policajci su definirali kako je „Klub“ prostor u Zagrebu, u Slovenskoj ulici na kućnom broju 9, koji je u vlasništvu jedne Kovačevićeve firme.

U Klubu su Petek i Kovačević dogovorili sastanak lani 11. novembra, a prethodilo mu je Petekovo prebacivanje, najprije 1,96 miliona kuna s poslovnoga računa na osobni, a zatim podizanje čitavoga iznosa istoga dana kada je sastanak dogovoren.

Kako bi snimili Kovačevića da izlazi s novcem, policajci su cijeli dan tajno snimali izlaz iz Kluba te su upravo tada snimili Kitarovića i ostale Kovačevićeve goste.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...