GLAVNI ŠVEDSKI EPIDEMIOLOG UZBURKAO DUHOVE: Švedska neće vakcinisati djecu protiv koronavirusa, razlog je...

Švedska vlada neće preporučivati vakcinu protiv koronavirusa mlađima od 18 godina.

  • Svijet

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

Djeca virus prenose na ograničen način tako da im vakcina nije potrebna, smatraju švedski eksperti.

S druge strane, zdravstvene vlasti Švedske preporučuju vakcinu odraslim osobama, posebno onima koje su osjetljiva grupa i starijima, prenosi CNN.

Glavni švedski epidemiolog Anders Tegnell objasnio je da Švedska funkcioniše po principu dobrovoljne vakcine, a tako je bilo i za vrijeme prošlih pandemija, kada je vakcinisan veliki broj ljudi.

"Vjerovatno smo imali najveći procent vakcinisanih na svijetu. Na početku neće biti najrelevantnije vakcinisati djecu nego one koji su rizična grupa - starije i one koji s njima rade", rekao je Tegnell.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...