KRIVOKAPIĆ DIREKTNO: Zašto me Vučićevi mediji napadaju? Pa, zbog njegovih poslova sa Milom i… (VIDEO)

Mnogo je bure izazvao intervju lidera opozicije u Crnoj Gori, Zdravka Krivokapića FACE televiziji.

  • Regija

  • 22. Sep. 2020  

  • 0

"Aleksandar Vučić i Milo Đukanović su veći prijatelji, nego što smo moj najbliži kum i ja. Kakvi su to oni prijatelji? To njih morate da pitate. Đukanović je rekao da su njihovi odnosi isključivo poslovni, pošto su sarađivali na projektu Beograd na vodi... Neka me sve ovo košta, ali ja samo znam da tumačim stvari koje se dešavaju", izjavio je profesor Zdravko Krivokapić gostujući na FACE TV.

Mnogo je bure izazvao intervju lidera opozicije u Crnoj Gori, Zdravka Krivokapića FACE televiziji, piše Direktno.rs.

Toliko da su srbijanski mediji čiji je glavni urednik Aleksandar Vučić, a takvi su skoro svi u Beogradu, krenuli da sinhronizovano napadaju, čak i Amfilohija Radovića, dojučerašnje junake obaranja Mila Đukanovića.

Pa šta je to rekao Krivokapić (a da nije tačno)?

Danas je 23. dan od parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, a iz Srbije još nije stigla čestitka pobjednicima. Iako je predsjednik Srbije poznat kao osoba koja će brže-bolje čestitati pobjedniku izbora u Austriji, Belorusiji ili Njemačkoj, reakcije nakon glasanja u Crnoj Gori nije bilo. Muk. Već više od tri nedjelje...

A onda je Zdravko Krivokapić, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" dao intervju za Face TV i otkrio razlog (koji je mnogima poznat i jasan) - povezanost Vučića i Đukanovića.

Da bi pokazao koliko je zapravo jaka ta povezanost, Krivokapić je istakao da dva predsjednika ne vezuju samo poslovni odnosi.

- Vučić i Đukanović su veći prijatelji, nego što smo moj najbliži kum i ja. Kakvi su prijatelji? To morate njih da pitate - rekao je Krivokapić.

Na opasku voditelja da je to pitanje postavio Đukanoviću, a da mu je on odgovorio da imaju poslovne odnose u projektima, kakav je Beograd na vodi, lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" je istakao:

- Pa, možemo li vi i ja to da dokažemo? Ja mislim da ne možemo. Ali, doći će vreme kada će stvari biti potpuno transparentne, jer će jedan od naših prvih principa biti da, ko god potroši jedan evro, to građanin mora da vidi. To ovaj sistem nikada nije dostigao.

Zatim je Krivokapić nastavio da analizira odnos Vučića i Đukanovića, a kada mu je voditelj rekao da to može da se odrazi na njegovu poziciju u srpskim političkim krugovima, profesor je odgovorio bez trunke dvoumljenja:

- Neka me sve ovo košta, ali ja samo znam da tumačim stvari koje se dešavaju.

On je prethodnih dana bio na udaru srpskih tabloida, pod kontrolom Aleksandra Vučića, a koji su se, tobože, pitali "kakav je to Srbin kad neće da povuče priznanje Kosova ili kada neće da izađe iz NATO".

- Na to pitanje treba da odgovore Vučić i mediji koji su njemu bliski. Zašto to radi u ovom trenutku? Ja mislim da je to zbog toga što i dalje ima dobre relacije sa gospodinom Đukanovićem.

"Ne bavim se hipotezama"

- Ne želim da se bavim bilo kakvim hipotezama, te hipoteze uvek mogu da budu opasne. Vi ste me pitali i ja sam odgovorio direktno... Mislim da ta priča oko podele država i da su one dogovorene negde drugo, a da građani Crne Gore o tome ništa ne znaju, potpuno je netačna informacija i zato sam na taj način i reagovao. Jer, Jalta, ili bilo koji drugi veliki događaj na kome su velike sile delile teritorije je prevaziđeno - istakao je Krivokapić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...