STIŽU NOVI EMOJI: Jedan od njih savršeno opisuje 2020. godinu

Kako bi nam pomogli u izražavanju osjećaja povezanih s time u digitalnom obliku, u konzorciju "Unicode" pustili su u svijet novi set emojija.

  • HiTec

  • 22. Sep. 2020  22. Sep. 2020

  • 0

Pandemija, karantin, zemljotresi, požari, sto sitnijih nedaća... Ova godina nije bila laka, čak ni za one koji nisu bili direktno pogođeni njenim najneugodnijim iznenađenjima.

Kako bi nam pomogli u izražavanju osjećaja povezanih s time u digitalnom obliku, u konzorciju "Unicode" pustili su u svijet novi set emojija. Nažalost, vjerovatno neće biti dostupni sve do 2021. godine, ali nešto nam govori kako će većina njih i tada dobro doći.

Među novim digitalnim licima tako su se, između ostalih, našla i ona koja predstavljaju iscrpljenost, koja su prekrivena maglom ili dimom, kao i goruće srce.

Ali, sve što nam je 2020. godina donijela, možda najbolje opisuje lice sa spiralnim očima, prijedlog Googleove majstorice za emojije Jennifer Daniel.

To lice može poslužiti kad želimo drugima poručiti kako nismo dobre volje, kad nam se nešto ne sviđa, odbojno nam je ili previše da bismo se s tim mogli nositi. Ujedno bi trebalo razriješiti sukob oko toga kako različite platforme tumače izraz s licem koje ima slova x umjesto očiju, piše "Verge".

U "Unicodeu" su, također, odobrili i oznaku koja će dodati bradu na bilo koji emoji s licem, bez obzira na spol, kako bi mogli izraziti koliko ste ostarili ili zarasli tokom proteklih šest mjeseci.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...