HRVATSKU TRESE AFERA "JANAF": Po prvi put se oglasio i Kolindin suprug, potvrdivši navode da je bio...

Suprug bivše predsjednice Republike Hrvatske Jakov Kitarović potvrdio je u utorak kako je tačna informacija da je lani u jesen bio u "klubu" u Slovenskoj ulici, koji mediji povezuju s osumnjičenim u aferi "Janaf" Draganom Kovačevićem, ali napominje da tamo nije vidio ništa sumnjivo, te da on nije bio ni s kime u poslovnim odnosima.

  • Regija

  • 22. Sep. 2020  

  • 0

"Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kime od prisutnih osoba", navodi se u saopćenju punomoćnika Jakova Kitarovića.

Dodaje, ako ga pravosudne institucije pozovu kao svjedoka, da će se rado odazvati i dati svoj iskaz o svojim saznanjima.

Kako prenose mediji, "klub" u  Slovenskoj ulici u Zagrebu prostor je, u vlasništvu Kovačevićeve tvrtke, u kojem je on priređivao druženja za privrednike, osobe iz javnog života i zvaničnike najvišeg ranga.

Istraga protiv predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića pokrenuta je, uz ostalo zbog primanja mita od 1,96 miliona kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf. Uz direktora Janafa istragom su obuhvaćeni prvookrivljeni Krešo Petek, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...