CRNOGORSKI MEDIJI IZVJEŠTAVAJU: Uprkos angažmanu Amfilohija, izbile nesuglasice između lidera koalicije a pregovori propali

Lider GP URA i nosilac liste Crno na bijelo Dritan Abazović sastao se danas sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem i čelnim ljudima koalicije Za budućnost Crne Gore i Mir je naša nacija, što potvrđuje fotografija koju je objavio crnogorski portal CdM.

  • Regija

  • 22. Sep. 2020  

  • 1

Na sastanku pod Ostrogom danas se dogodila nevjerovatna stvar, piše CDM.

Nosilac liste Crno na bijelo i lider Građanskog pokreta URA Abazović predložio je za premijera nosioca liste Za budućnost Crne Gore Zdravka Krivokapića a DF koji predvodi tu koaliciju je to odbio!

alt

Portal "Vijesti.me" navode da im je rečeno da je Krivokapića za mandatara na sastanku predložio lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović.

“Kada se većini učesnika činilo da je sve dogovoreno, jedan od lidera DF je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje povjerenja u koaliciji. Saopšteno i da se očekuje da koalicija Crno na bijelo ili eksperti koje oni predlože kontrolišu bezbjednosni sektor – Ministarstvo odbrane, Upravu policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost, i da je to očekivanje međunarodne zajednice”, pišu Vijesti.

alt

U pregovorima tri koalicije za formiranje vlade došlo je do zastoja zbog nesuglasica između DF-a i Abazovića, posebno oko kadrovskih rješenja i preuzimanja ključnih resora.

U pomoć im je pritekao Amfilohije kako bi pokušao da smiri strasti i uvjeri obje strane da vlada mora da se formira. Uprkos Amfilohijevom angažovanju, dogovor za sada nije postignut.

Situaciju dodatno usložnjavaju pristalice i funkcioneri DF-a koji poručuju da ne pristaju na ucjenu koju, kako kažu, sprovode URA, Abazović i jedan od vlasnika koncerna Vijesti Miodrag Perović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...