VUČIĆEV TABLOID ZVONI NA UZBUNU: "Dritan Abazović s Amfilohijem pravi vladu bez SRBA!"

Beogradski prorežimski tabloid "Informer" piše da Srbi u Crnoj Gori, kada su glasali, sigurno nisu planirali da će im lider pokreta URA Dritan Abazović određivati ko će da vodi zemlju. Upravo to se dogodilo pa sada vladajuća većina "visi o koncu" zbog zahtjeva Abazovića, koji je osvojio četiri mandata, da u vladi ne bude Srba. Da bijeda bude veća, on to čini u dogovoru sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem.

  • Regija

  • 22. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 1

"Informer" tvrdi da se upravo to dogodilo pa sada vladajuća većina "visi o koncu" zbog zahtjeva Abazovića, koji je osvojio četiri mandata, da u vladi ne bude Srba. Da nesreća bude veća, piše "Informer", on to čini u dogovoru sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem Radovićem.

- Moramo da usaglasimo principe, a oko toga se svi unutar naše koalicije slažu, nema problema ni nesuglasica s kolegama koje predvodi Aleksa Bečić, ali ne možemo da se složimo s ljudima iz stranke koju vodi Dritan Abazović - kazao je za "Informer"  Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta.

- Želimo da što prije konstituišemo novu vladu, ali da se ispoštuju demokratski principi. Ima mnogo političkih subjekata u tri koalicije koje treba da formiraju vladu pa dogovor ne može biti jednostavan. Nadam se da ćemo sutra imati predsednika skupštine. Ljudi moraju da shvate da je proces dogovaranja komplikovan, ima među nama nesloge, ali to je uvijek tako, nikad nije jednostavno - kaže Mandić.

Mandić kaže da još nije bilo riječi o podjeli sektora.

- Niko od nas još nije otvarao temu sektora za koje će biti nadležan. Prioritet je da se dogovorimo oko principa i oko programa, a on treba da je okrenut protiv korupcije i kriminala prije svega. Svaka organizacija kandiduje kadrove za sektore koji će najbolje raditi. Mi smo prvo zainteresovani za uspostavljanje principa, a onda ćemo se dogovarati oko sektora. Moramo da popričamo unutar naše koalicije, koja je ogromna, pa ćemo dalje da se dogovaramo - saopštio je Mandić.

Iako ističe da koalicije sarađuju u dobroj atmosferi, priznaje da postoje razmimoilaženja s kolegama iz URA-e.

- Imamo dobru volju da nađemo rješenje na zadovoljstvo svih. Oko principa se slažemo mi i kolege koje predvodi Aleksa Bečić, s njima nema nikakvog nesporazuma. Međutim, nešto drugačije principe od naših ima stranka koju vodi Dritan Abazović. Ne mogu da detaljišem oko čega se sve ne slažemo s njima. Oni djeluju demokratski i kosmopolitski, ipak nije sve baš tako. Oni, kao i svi mi, ne smijemo da zaboravimo da smo zajedno uspjeli da skinemo Mila Đukanovića poslije tri decenije i sad treba da nastavimo tako, a ne da neki izmišljaju toplu vodu - naglasio je Mandić.

Na pitanje ima li razmimoilaženja među članovima Nove sprske demokratije i Zdravka Krivokapića, kaže da ima jedna.

- Krivokapić za sebe kaže da je 200 odsto Crnogorac, a ja sam Srbin iz Crne Gore - kazao je kroz smijeh Mandić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...