ŽESTOKA SVAĐA HOFFMANA I MEKTIĆA: "Ti, vječito suspendirani inspektore..."; "Ti, tender ministre..."

Svevlad Hoffman, savjetnik direktora Granične policije BiH, odgovorio je bivšem ministru sigurnosti BIH, Draganu Mektiću. Mektić je, podsjetimo, prethodno reagirao na Hoffmanov odgovor Šemsudinu Dediću, zastupniku SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, koji je direktora Granične policije Zorana Galića pozvao da podnese ostavku "jer su granice BiH šuplje kao švicarski sir". 

  • Mini market

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 1

Hoffman je u odgovoru zastupniku SDA Šemsudinu Dediću kazao kako su njegove optužbe na račun direktora Zorana Galića,  neutemeljene te podsjetio na navodnu opstrukcije Ministarstva sigurnosti BiH koje su, kako kaže, provođene dok mu je na čelu bio Dragan Mektić.

„Dedić je očito osjetio opasnost za stvarne kreatore migrantske krize u Bosni i Hercegovini i u maniri ne osobito talentiranog spin majstora pokušao račun za dugogodišnjeg opstruiranja rada Granične policije BiH prebaciti na Zorana Galića.

Neshvatljivo je da osoba koja sjedi u državnom parlamentu ne poznaje temeljne postulate funkcioniranja države, napisao je Hoffman, navodeći da zahtjevi za modernizacijom i dodatnim kapacitiranjem Granične policije BiH, još 2016 god., stajali blokirani u ladicama tadašnjeg ministra sigurnosti, Dragana Mektića.

-Taj je „zalutali“ ministar imao, nažalost, snažno uporište u politici koju personificira Šemsudin Dedić, napisao je Hoffman u prvoj reakciji.

Na Hoffmanovu reakciju odgovorio je i prozvani Mektić koji je na Twitteru ustvrdio kako je blokirao donošenje spomenutog Pravilnika kako bi „spriječio sječu srpskih kadrova u GP BiH“.

– Ti, vječito `suspendirani` inspektore, trebaš znati da je taj Pravilnik imao za cilj sječu srpskih kadrova u Graničnoj policiji i bio je štetan po srpske interese, tako nisam dozvoljavao da se donese i jedan akt koji sadrži nacionalističke motive – poručio je Mektić Hofmanu.

Na ove Mektićeve tvrdnje reagirao je Hoffman u reakciji dostavljenoj HMS-u, kazavši kako je začuđujuće da „tender ministar nakon gotovo pet godina otkiva domoljubnu pozadinu blokade modernizacije Granične policije BiH“.

“Začuđujuće je da tender ministar, nakon gotovo 5 godina otkriva “domoljubnu istinu” o razlozima blokade modernizacije Granične policije BiH ,prema kojoj je on navodno tom blokadom spriječio sječu srpskih kadrova. Prononsirani ratni kolekcionar nadgrobnih spomenika je samo potvrda uzrečice da je nacionalizam posljednje utočište većine hulja”, poručio je Hoffman Mektiću.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...