FRONTALNI NAPAD NA ABAZOVIĆA IZ BEOGRADA: "U Crnoj Gori se pravi nova antisrpska koalicija!"

Prosrpske opozicione partije na izborima u Crnoj Gori 30. avgusta osvojile su najviše glasova, a Srbi su danas zabranjeni u novoj Vladi, piše beogradski tabliod "Informer", blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

  • Regija

  • 23. Sep. 2020  23. Sep. 2020

  • 0

"Informer" piše da je zahtjev lidera koalicije “Crno na bijelo” Dritana Abazovića da u novoj Vladi ne bude niko od srpskih lidera Demokratskog fronta podržao čak i mitropolit Amfilohije!  

- Tako su se na istom zadatku zabrane Srba u vrhu nove vlasti ujedinili Abazović, koji je ponosno glasao da Hašim Tači, trgovac srpskim organima iz “Žute kuće”, bude proglašen za počasnog građanina Ulcinja, ali i mitropolit Amfilohije, čelnik SPC-a u Crnoj Gori (ako to tamo više uopšte jeste Srpska crkva!?!), piše "Informer".

- Šta se iza svega krije, vjerovatno najbolje govori podatak da Dritan Abazović traži da njemu i njegovim ljubiteljima OVK u novoj vlasti pripadnu i policija, i vojska, i Agencija za nacionalnu bezbjednost (tajna policija). A mitropolit Amfilohije to saopštenjem poslatim iz Ostroga zdušno podržava - piše "Informer", koji u istom broju, ali u odvojenom tekstu, tvrdi da manjinska vlada bez većinske koalicije ima nekoliko veoma opasnih posljedica po srpski i crnogorsko-pravoslavni narod u Crnoj Gori.

Prvo, time Srbi, faktički, postaju, zajedno s DPS-om, gubitnici ovih izbora.

Drugo, afirmiše se princip kolektivne nekompetentnosti jednog naroda za učešće u vlasti Crne Gore.

Treće, oduševljenje i entuzijazam zbog pobjede na izborima zamijenit će razočaranje i defetizam u biračkom tijelu ove koalicije.

Četvrto, takvim rješenjem bi se dodatno ozvaničio impicitan službeni stav odlazeće vlasti o potrebi "izolacije" srpskog naroda, kojeg treba držati u getu inferiornosti u Crnoj Gori zbog nekih navodnih svojih "karakternih mana".

Peto, takvo rješenje sa manjinskom vladom potvrdilo bi prethodni stav sadašnje vlasti da su Srbi politički destruktivni, opasni za Crnu Goru i da im zbog toga ne treba dopustiti učešće u vladi i donošenje odluka o unutrašnjoj i vanjskoj politici Crne Gore, što je nadležnost vlade.

Šesto, posebno bi time bile kompromitovane vođe koalicije koje bi bile prikazane kao ljudi s kojima niko ne može, a njihovu podršku manjinskoj vladi djelovanjem službenih glasina objasnili bi kao nametnutu i nesamostalnu, nametnutu od zapadnih ambicija u zamjenu za "nešto".

Sedmo, takva pozicija bez učešća u vladi smanjila bi i kvalitet učešća i kontrole u popisu stanovništva u korist dukljansko-crnogorske ideje.

Osmo, sve ovo bitno bi moglo smanjiti izglede na sljedećim izborima, kao i samopouzdanje samih sadašnjih birača koalicije koji će izgubiti vjeru da je za Srbe išta moguće više od podaništva ili stalnog otpora tome, ali bez trajnog i izglednog rješenja za njih, što se sve može usmjeriti nekim neželjenim pesimističkim putem.

Finalno, takva manjinska vlada mogla bi biti novi projekt protiv Srba, koji bi sada, što bi bilo paradoksalno, Srbi neposredno podržavali.

I zato histerija, zato histerični napadi na Srbe i Srbiju Abazovićevih, ali i medija iza kojih stoji Amfilohije. Zato im je, ni kriv ni dužan, za sve “kriv” predsjednik Aleksandar Vučić!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...